Veste de ultimă oră despre gazele pe care le are România. Ce se întâmplă după atacul Rusiei

de: Anca Lupescu
24 02. 2022

Vladimir Putin a început atacul asupra Ucrainei, în dimneața zilei de 24 februarie, 2022, după publicarea unui videoclip în care își motiva decizia. Bombardamentele au început în mai multe orașe din Ucraina, iar mii de oameni au început să fugă din țară de frica războiului. Acțiunile președintelui rus atrag după sine consecințe grave, iar prima dintre ele este creșterea prețului la petrol. 

Ce se întâmplă cu gazele din România, în contextul bombardamentelor din Ucraina

Guvernul român a anunțat că în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina evaluează intrările și ieșirile de gaze naturale din țară în vederea asigurării continuității în aprovizionarea cu gaze naturale.

Autoritățile române spun că țara noastră are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea „perioadei sezonului rece”.

„Guvernul monitorizează și evaluează intrările și ieșirile de gaze naturale pe toate rutele din țară, pentru a a putea lua, în funcție de evoluția situației, măsurile necesare pentru a asigura continuitatea în aprovizionarea cu gaze naturale. România are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea perioadei sezonului rece.

Premierul a constuit un grup de task-force

Structurile guvernamentale responsabile sunt pregătite, totodată, să asigure măsurile necesare pentru o preluarea, la nevoie, a fluxurilor de refugiați.”, se arată într-un comunicat transmis joi de Guvern.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează situația cetățenilor români din Ucraina. Ele sunt pregătite să gestioneze consecințele generate de bombardamentele ruse în Ucraina. 

Grupul task-force constituit astăzi de către premierul Nicolae Ciucă este format din ministrul Apărării, Vasile Dîncu, Externelor, Bogdan Aurescu, Finanțelor, Adrian Câciu, Internelor, Lucian Bode, Energiei, Virgil Popescu, Transporturilor, Sorin Grindeanu, Sănătății, Alexandru Rafila, Muncii, Marius Budăi, Secretarul General al Guvernului, Marian Neacșu și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean.