Veste bună pentru părinți! Când se redeschid locurile de joacă. Anunțul făcut cu puțin timp în urmă

Veste bună pentru părinți! Când se redeschid locurile de joacă. Anunțul făcut cu puțin timp în urmă
Veste bună pentru părinți! Când se redeschid locurile de joacă. Anunțul făcut cu puțin timp în urmă

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat data la care se vor deschide locurile de joacă pentru copii. De asemenea, acesta a vorbit și despre deschiderea altor spații, precum locurile de luat masa sau cele de jucat table, zonă destinată în mare parte persoanelor vârstnice.

„Din acest moment va trebui să dăm dovadă de maturitate şi responsabilitate”

Viceprimarul Capitalei a dat vestea pe care părinții și copiii o așteaptă de aproape două luni. Redeschiderea parcurilor nu mai este chiar o surpriză, în timp ce, accesul liber în locurile de joacă ne surprinde în mod plăcut. Astfel, începând cu data de 15 mai, copiii vor putea să se joace în condiții stricte de siguranță  în locurile special amenajate pentru ei.

Aurelian Bădulescu le cere părinților să fie responsabili și să respecte toate măsurile de igienă impuse de autorități, acesta făcând apel la responsabilitatea cetățenilor.

„Hotărârea Comitetului Municipal spune că începând cu data de 15 toate parcurile şi grădinile publice se deschid. Nu se face excepţie: loc de joacă, loc de luat de masa, loc de jucat table. Tot spaţiul se redeschide publicului. (…) Regulile de convieţuire în timp de epidemie au fost comunicate.

Din acest moment va trebui să dăm dovadă de maturitate şi responsabilitate. Sigur, copiii se vor juca, dar asta nu înseamnă că nu vor fi supravegheaţi de adulţi, iar adulţii trebuie să ia măsurile care se impun pentru această perioadă. Responsabilitatea socială este cuvântul de ordine de acum încolo”, a arătat viceprimarul.

Echipajele de poliție îi vor îndruma pe cetățeni

Viceprimarul Bucureștiului a precizat, de asemenea, că în parcuri vor exista echipaje de poliție menite să asigure buna funcționare a lucrurilor și să verifice respectarea regulilor impuse de autorități. Persoanele care nu au mască sau dezinfectant pot solicita organelor de poliție, iar în limita stocului disponibil vor putea primi cele necesare.

Începând cu data de 15 vor exista la nivelul parcurilor din Bucureşti echipaje ale poliţiei locale care îi vor îndruma pe bucureşteni cu tot felul de recomandări, vor răspunde la orice fel de întrebare şi vor veni în ajutorul lor, dacă acesta este solicitat: dacă au nevoie de o mască, dacă au nevoie de un dezinfectant.. (…)

După ce va trece de Parlament, să avem forma finală a legii referitoare la starea de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va da un set de reguli. Acelea sunt regulile pe care noi le vom aplica, ni le asumăm şi, dacă este cazul, la nivelul municipiului Bucureşti, prin intermediul comitetului, în funcţie de situaţiile cu care ne întâlnim, putem să aducem în plus reguli sau norme”, a spus viceprimarul.

Vă reamintim că, în urma unui anunț postat pe Facebook, Gabriela Firea a anunțat deschiderea tuturor parcurilor, a Grădinii Zoologice București, precum și a cimitirelor, începând cu data de 15 mai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI