Veste bună pentru iubitorii de artă. Balul Operei în Regatul Toamnei se deschide pe 18 septembrie, la Slobozia

de: Ionuț Vieru
17 09. 2021

Pe 18 septembrie, sâmbătă, se deschide Balul Operei Toamnei, la Slobozia. Ialomițenii vor putea asista gratuit la spectacole de operă de excepție, la operete internaționale dar și românești.

Balul Operei în Regatul Toamnei se deschis la Slobozia

Va fi o seară de neuitat, cu artiști care vor interpreta pagini celebre din opere și operete internaționale și românești. Invitatul special al evenimentului va fi Daniela Vlădescu, una dintre cele mai cunoscute soprane.

Pe scenă vor urca diferiți soliști, alături de orchestra și corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovsky” din Constanța, avându-l ca dirijor pe Tiberiu Oprea. De asemenea, vor fi prezenți și trei tineri artiști foarte talentați, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani.

Pe lângă cei menționați, spectatorii îi vor mai putea asculta și pe: celebra soprană Diana Gheorghe, mezzosoprana Lăcrămioara Crihană, bas baritonul Mădălin Claudiu Băban, tenorul Răzvan Săraru, Gabriel Mardale, Matei Păun, Erica Cuzminski și invitatul special, soprana Daniela Vlădescu.

Evenimentul este organizat de către Asociația Divas, alături de Primăria Slobozia. Spectacolul de excepție va avea loc în Piața Revoluției. Accesul publicul este liber, însă se intră doar pe baza certificatului care atestă vaccinarea, dovada testului PCR negativ sau dovada trecerii prin boală, potrivit reprezentanților Primăriei Slobozia.

Fotografii spectaculoase cu municipiul Oradea

Cincizeci de fotografii urmează să fie expuse în Galeria „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Oradea. Acestea sunt realizate de artiști din mai multe țări, fiind și color și alb-negru. Cei dornici să le vadă, pot veni la Cetatea din Oradea în perioada 17 septembrie – 9 octombrie.

Expoziția cuprinde fotografii spectaculoase realizate de artiști din Japonia, China, SUA, Republica Moldova, Arabia Saudită și Ungaria. Accesul publicul este gratuit. Aici vor regăsi poze spectaculoase cu Sinagoga Mare Ortodoxă, Mănăstirea Sfintei Cruci și multe altele.

„În cariera mea de 50 de ani de activitate artistică am avut posibilitatea să primesc şi să însoţesc artişti fotografi din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu. De fiecare dată am constatat şi redescoperit că Oradea este un oraş extraordinar de frumos, aşa cum au apreciat şi artiştii fotografi din străinătate în deplasările de creaţie pe care le-am organizat. În cadrul acestei expoziţii, prezentăm modul în care au văzut câţiva dintre ei oraşul nostru. Este şi un început de colaborare cu APTOR – asociaţia primăriei care promovează oraşul – cu care intenţionăm să realizăm mai multe proiecte în acest scop prin arta fotografică”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, organizatorul Ştefan Toth.