Veste bună pentru Elena Udrea! Ce se întâmplă cu dosarul în care este judecată

Veste bună pentru Elena Udrea: Dosarul Gala Bute poate fi rejudecat de la zero

Elena Udrea a primit o veste bună din partea Comisiei Europene, care a precizat, într-un răspuns transmis Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, că decizia Curții Constituționale a României cu privire la completurile de 5 judecători poate fi aplicată în dosarul Gala Bute. Fostul ministru al Turismului a reacționat pe contul personal de Facebook.

Veste bună pentru Elena Udrea: Dosarul Gala Bute poate fi rejudecat de la zero

După precizările făcute de Comisia Europeană, Elena Udrea vrea să facă demersurile necesare pentru ca dosarul Gala Bute să fie rejudecat de la zero.

„Astăzi am primit o veste bună, pe care o așteptam altfel, de la Bruxelles. Comisia Europeană a răspuns Curții Europene de Justiție în dosarul Gala Bute spunând că deciziile CCR trebuie respectate în România. Dacă unii dintre dvs. sunteți mirați de ce trebuie să ne spună asta Comisia Europeană, vă reamintesc faptul că în dosarul care mă privește, cunoscut ca Gala Bute, ICCJ a refuzat să rejudece cauza așa cum a decis CCR și cum s-a întâmplat în alte dosare cu situație similară și a suspendat procesul și l-a trimis la CJUE, întrebând instanța europeană dacă poate călca în picioare deciziile CCR.


Răspunsul Comisiei Europene înseamnă că și în cazul meu, ca și în cele trimise ulterior la Luxemburg, procesul Gala Bute se va rejudeca. De la început! Așa cum este legal și corect. Judecat de data asta de judecători ajunși aleatoriu în complet, nu puși cu mâna dintre cei care execută ordinele generalilor venite la Înalta Curte pe bilețele.

Cred că justiția de azi este totuși pe un drum bun, tot mai mulți judecători dar și procurori având curaj să judece după lege și propria conștiință”, a scris Elena Udrea pe rețeaua de socializare, după precizările făcute de Comisia Europeană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI