Veste bună în România pentru părinți. Se vor da 2000 de lei pe lună pe lângă salariu. Cine i-ar putea lua

de: Manolică Anca
24 08. 2023

Vești bune pentru părinții români care sunt activi în câmpul muncii. Aceștia ar putea primi 2.000 de lei în fiecare lună, de la stat, indiferent de veniturile familiei, dacă îndeplinesc anumite condiții. Iată ce categorie de români se încadrează aici.

Românii care ar putea primi peste 2.000 de lei de la stat

Milioane de români ar putea primi contravaloarea a cel puțin un salariu minim net în fiecare lună, indiferent de care sunt veniturile familiei. Este vorba despre o inițiativă depusă de parlamentarii PNL care prevede acordarea unei indemnizații lunare în cazul părinților care au mai mult de 3 copii.

În acest caz s-ar acorda un salariu minim net pentru cei care au 3 copii, un salariu minim net si jumătate pentru familiile cu 4 copii, două salarii minime pentru cei care au 5 copii și două salarii minime și jumătate pentru cei care au 6 copii, indiferent de veniturile părinților.

Conform proiectului, banii ar urma să se acorde până când minorii împlinesc 18 ani, dar condiția esențială este ca părinții să realizeze venituri.

Citește și: Vestea momentului în România despre începerea anului școlar. Părinții nu mai pot face asta! S-a dat lege

Se dorește sporirea natalității

Proiectul iniţiat de un deputatul PNL are ca obiectiv major combaterea declinului demografic, având în vedere că populația României se află în continuă scădere.

”Am depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților propunerea legislativă privind stimularea creșterii natalității, sprijinirea copilului și familiilor în România.

Declinul demografic, fenomen global care afectează în mod direct economiile și societățile, este o problemă majoră în multe țări, iar România nu face excepție.

Populația a scăzut în mod constant în ultimii ani, iar acest lucru are consecințe negative pe toate planurile. Pe acest fond, piața forței de muncă şi sistemele de pensii și de sănătate vor fi grav dezechilibrate în viitor.

Potrivit statisticilor oficiale, populația României s-a redus între cele două recensăminte din 2011 și 2021 cu 1,1 milioane locuitori, respectiv 5,3%. Pe segmentul tânăr, copiii mai mici de 1 an au înregistrat o scădere de 18%; copiii mai mici de 5 ani o scăderea este de 8.4%, iar copiii mai mici de 10 ani au înregistrat o scădere de 5,7%.”, a declarat  Gigel Ştirbu, unul din inițiatorii proiectului.

Citește și: Veste bună în România. 1.300 de lei pe lună de la stat dacă îndeplinești această condiție. S-a dat lege!