Versurile pe care le-a înlocuit trupa Scorpions dintr-o piesă cu Moscova. Ce a intrat în loc

de: Bișinicu Andreea
02 04. 2022

Legendara trupă rock Scorpions a făcut un gest incredibil pentru Ucraina, membrii bandei fiind solidari cu locuitorii statului invadat de Rusia, în dimineața zilei de joi, 24 februarie. Ce versuri au schimbat cei de la Scorpions pentru a-și exprima susținerea față de ucraineni.

Trupa Scorpions, gest incredibil de solidaritate pentru Ucraina

În data de 27 martie 2022, la concertul din Las Vegas, cântărețul Klaus Maine a înlocuit prima linie a cântecului, care inițial spunea: „Urmez Moscova până la Gorky Park”, cu următoarele cuvinte: „Acum, ascultă-mi inima, spune Ucraina”.

În acest fel, legendara trupă Scorpions și-a exprimat sprijinul pentru poporul ucrainean în lupta sa pentru libertate și independență, respingând o invazie armată a trupelor rusești.

Publicul a fost bucuros să audă astfel de inovații în textul hitului grupului german, Scorpions având parte de aplauze în picioare, urale și mesaje de susținere din partea fanilor din public.

Versurile au putut fi ascultate la minutul 00.26 al hitului, iar pe fundal s-au văzut fluturând culorile drapelului Ucrainei, iar unul dintre chitariști avea în mâini un instrument muzical albastru-galben.

Mai mult, pe ecran au fost difuzate cuvinte în sprijinul Ucrainei în spatele membrilor grupului muzical. Faimoasa melodie „Wind of Change” a fost scrisă de Klaus Maine la sfârșitul anilor 80, după prima sa vizită în URSS.

Pentru întreaga lume, cântecul a devenit unul dintre simbolurile schimbării democratice în Uniunea Sovietică, iar mai târziu, unul dintre simbolurile căderii Zidului Berlinului.

Scorpions a evoluat în mod repetat în Rusia, inclusiv la evenimentele corporative ale companiilor de stat. Dmitri Medvedev, care obișnuia să acționeze ca prim-ministru al Rusiei la acea vreme, și-a recunoscut atitudinea bună față de trupa rock.

Concert caritabil cu încasări de 80.000 de dolari pentru refugiații ucraineni

Între timp, rapperul rus Oksimiron (Miron Fedorov), care a condamnat decizia lui Vladimir Putin, încă din primele zile ale invaziei împotriva Ucrainei, a organizat concerte de caritate și a strâns deja 80.000 de dolari în sprijinul refugiaților din Ucraina.

Publicația „Focus” a mai scris despre un concert la Varșovia ce a avut loc în data de 1 aprilie 2022, unde au cântat multe vedete ucrainene, în special Monatik, Sergey Babkik, Jerry Heil și alții. Banii strânși în cadrul evenimentului vor fi donați Fundației Masha Efrosinina, scriu cei de la Celebrity Insider.

Pe 24 februarie 2022, președintele rus Vladimir Putin a inițiat o invazie pe scară largă în Ucraina, declanșând un război. Trupele ruse bombardează și distrug infrastructura-cheie, lansează rachete și atacuri aeriene asupra orașelor și satelor ucrainene, ucigând civili.