Vârsta reală după care oamenii nu vor mai avea idei geniale. Descoperirea fantastică, Albert Einstein a greșit

Vârsta reală după care oamenii nu vor mai avea idei geniale. Descoperirea fantastică, Albert Einstein a greșit
Albert Einstein și „greșelile sale geniale”

Chiar și cei care nu cunosc prea multe despre activitatea lui Albert Einstein știu că acesta a fost genial. Fusese atât de inteligent încât numele său este sinonim cu geniul. Desigur, mintea care ne-a dat teoria relativității generale, capodopera din 1915 care a pecetluit reputația științifică a lui Einstein, era umană. Și astfel, Einstein a făcut partea lui de greșeli. Una din greșelile făcute de ceelebrul fizician a fost cea legată de vârsta la care oamenii nu vor mai putea avea idei geniale.

Albert Einstein și „greșelile geniale”

Cercetătorii încearcă în mod constant, și nu reușesc, să demonstreze că Albert Einstein s-a înșelat. De-a lungul anilor s-au făcut tot felul de analize, unele dintre ele descoperind mari gafe făcute chiar și de genialul Albert Einstein.

În ultimii au apărut câteva povești despre cum teoriile lui Albert Einstein, sau ideile care stau la baza acestora, au fost confirmate cu un nou grad de acuratețe. De obicei, așa se întâmplă. Oamenii de știință încearcă să îl infirme pe Einstein, iar Einstein câștigă întotdeauna. Dar asta nu înseamnă că omul a fost infailibil. A fost om, la fel ca noi toți, și a făcut unele greșeli.

Definiția nebuniei este să faci același lucru din nou și din nou și să te aștepți la un rezultat diferit.”, spunea Albert Einstein, referindu-se la o teorie a sa, cu privire la vârsta reală după care oaemnii nu vor mai avea idei geniale. Deși Eistein și-a susținut teoria, dând mai multe exemple, ca și în cazul Teoriei Relativității, au apărut voci care spun că cele enunțate de genialul om de știință nu stau în picioare.

Teoria lui Einstein spunea că dacă nu ai o idee genială până la 30 de ani, înseamnă că nu vei mai avea niciodată, lucru care până recent nu a fost demonstrată ca fiind una eronată.

Doi cercetători dau peste cap ideile celebrului om de știință

Pe de-o parte avem un economist american, pe numele lui Ben Jones de la Northwestern University. Într-o alocuțiune recentă economistul a declarat că teoria lui Einstein nu stă în picioare, aducând, bineînțeles și argumentele sale. După o analiză mai atentă a tuturor premiaților cu prestigiosul premiu Nobel, Ben Jones a costatat că vârsta acestora era cuprinsă între 30 și 40 de ani, adăugând că vârsta medie ar fi de 55 de ani, demontând astfel teoria lui Einstein.

De cealaltă parte o avem pe specialista în neurologie Caroline di Bernardi de la Universitatea Goldsmiths din Londra. Specialistul a venit cu o nouă teorie menită să demonteze aceeași idee a celebrului Einstein. Caroline de Bernardi și-a argumentat afirmațiile spunând că „S-a demonstrat că odată cu vârsta răspunsurile la stimuli sunt mai lente, dar nu înseamnă și încetinirea creiurului tău”. În susținerea acestei idei a venit și un alt cercetător și profesor de istorie și filologie de la celebra Universitate Cambridge.

Respectabilul profesor Simon Schaffer spune că semnele de genialitate pot veni mult mai devreme, cum a fost cazul lui Mozart, sau a unui tânăr care la doar 12 ani a terminat o facultate, iar aceste aspecte au fost demonstrate în timp. „Trebuie să existe un echilibru: dacă ai multă experiență, ești prea implicat. Dacă ai foarte puțină experiență, nu știi unde să ataci”, spune Simon Schaffer.

Cu alte cuvinte, încă o teorie a lui Albert Einstein a fost dovedită a fi greșită, pe lângă deja celelalte celebre greșeli dovedite de fizicieni și alți oameni de știință.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI