Valeriu Gheorghiță, veste cruntă pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu tulpina Omicron

Valeriu Gheorghiță, veste cruntă pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu tulpina Omicron
Valeriu Gheorghiță face declarații alarmante

Noile predicții OMS spun că peste 50% din populația Europei va fi infectată cu Omicron în următoarele 2 luni. Noua variantă se extinde într-un ritm vertiginos peste tot în lume. În acest context, inclusiv Valeriu Georghiță, coordonatorul campaniei naționale de vacinare, certifică acest aspect. Oficialul spune că peste jumătate din populația României va trece prin boală.

Europa sub presiunea noului val de pandemie

Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a afirmat că un nou „val de infecții omicron de la vest la est este în plină desfășurare.” Varianta Omicron a cuprins întreaga regiune, pe lângă varianta anterioară Delta, care este încă răspândită.

„Varianta Omicron devine rapid virusul dominant în Europa de Vest și se răspândește acum în Balcani. Regiunea a înregistrat peste 7 milioane de infecții în prima săptămână din 2022.

Mai mult decât dublu pe o perioadă de două săptămâni. În acest ritm, prognozăm că peste 50% din populația din regiune va fi infectată cu varianta Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni.”, a declarat Dr. Hans Kluge la CNBC.

Varianta Omicron a cuprins regiunea într-un ritm alarmant. Unele țări, precum și România, au reintrodus restricții sociale în încercarea de a-l limita.

Cu toate acestea, primele dovezi sugerează că noua variantă este mai puțin grav decât varianta Delta, deși există îngrijorări că numărul mare de infecții ar putea în continuare să copleșească sistemele de sănătate.

Valeriu Gheorghiță face declarații alarmante

România, conform datelor, a trecut de 2 milioane de cazuri de infectări, ultimele fiind declarate ca infectări cu varianta Omicron. Trendul infecțiilor, cel puțin în ultimele 24 de ore, este unul alarmant.

Cele mai recente actualizări trimise de CNCCI spun că „la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 94 decese.”

În acest context, recentele afirmații făcute de Valeriu Georghiță, coordonatorul campaniei naționale de vacinare, certifică faptul că mai mult de jumătate din populația României va trece prin boală.

„Se vorbește tot mai mult că acest val va veni după sfârșitul lui cu trecerea către perioada postpandemică. Vom ajunge într-o fază endemică. Este foarte probabil să se întâmple. În acestă perioadă, probabil mai mult de jumătate din populația lumii va trece prin infecție cu varianta Omicron.

Coroborat că peste 60% din populația globală a primit o doză cel puțin, este foarte probabil că vom ajunge în faza postpandemică, în perioada de endemie, în care va cont foarte mult comportamentul individual. Cred că se va renunța la majoritatea restriciilor și din acel moment fiecare va trebui să fie mai responsabil de sănătatea lui, a celor cu care se întâlnește, a părinților, a bunicilor. E momentul să înțelegem că doar noi putem schimba parcursul acestei infecții pe mai departe”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

OMS a declarat marți că ratele de mortalitate au rămas stabile și au continuat să fie cele mai ridicate în țările cu rate ridicate de incidență a Covid-19, combinate cu un grad mai scăzut de vaccinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI