Valeriu Gheorghiță, avertismentul de care milioane de români se temeau: „Nicio persoană fără imunitate nu va scăpa neinfectată”

de: Rosu Ioana
15 09. 2021

Valul patru lovește din plin țara noastră, iar medicii și autoritățile transmit în mod constant avertismente menite să-i facă pe cetățeni conștienți de riscurile la care sunt expuși. Medicul Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă pentru toate persoanele care nu sunt imunizate, anunțând că acestea nu vor scăpa de virusul nemilos.

Care sunt cele mai periculoase zone de transmitere

Tulpina Delta a devenit dușmanul de temut al românilor, după ce numărul cazurilor crește rapid de la o zi la alta. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3.929 de persoane testate pozitiv cu Covid-19 și 96 de decese, în timp ce medicii confirmă lipsa locurilor din spitale.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a transmis un avertisment fără precedent cu prvire la riscul extrem de mare de infectare al persoanelor care nu au niciun fel de imunitate împotriva noului coronavirus. Potrivit acestuia, locurile cele mai riscante sunt acelea în care există aglomerări de persoane și interacțiune crescută între acestea. Din păcate, medicul susține că și prin transmiterea colectivă există o formă de imunizare, dar din păcate, cu consecințe grave asupra tuturor.

„În următoarele luni, acolo unde există aglomerări de persoane, unde există interacțiune crescută și expunere frecventă la multe persoane, aproape nicio persoană care nu are niciun fel de imunitate nu va scăpa fără infecție.

Practic, este o altă cale de imunizare, însă cu consecințe dezastruoase asupra societății și asupra sistemului medical, vorbim de fapt de pierdere de vieți omenești și astea se previn prin vaccinare„, a explicat medicul”, a transmis Valeriu Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă susținute marți.

“Nivelul de transmitere la Delta este similar cu bolile copilăriei”

În cadrul aceleiași conferințe, medicul a dat asigurări cu privire la creșterea continuă a cazurilor, ca urmare a gradului ridicat de contagiozitate al tulpinii Delta, dar și al nerespectării măsurilor de prevenție de către cetățeni.
În plus, medicul a mai explicat că în două luni, varianta Delta se poate înmulți de la o persoană la 390.000, în timp ce variant Alpha poate ajunge la maximum 256 de persoane.

„Nivelul de transmitere la Delta este similar cu bolile copilăriei – pojar, vărsat de vânt. Numărul de cazuri va crește exponențial, ca urmare a faptului că varianta Delta este dominantă, se răspândește foarte ușor, într-o populație cum este în momentul de față mare parte din populația României: cu mobilitate crescută, interacțiune crescută și se respectă foarte puțin măsurile de prevenție, este o realitate, trebuie să o acceptăm și să o recunoaștem”, a adăugat specialistul.

De asemenea, medicul militar a precizat că peste 80% din infectări și peste 92% din decese sunt înregistrate la persoane nevaccinate.