24 mai 2021 | 10:15

Valeriu Gheorghiță, avertisment îngrijorător cu privire la vaccinarea anti-Covid-19. Ce probleme au apărut

Sănătate
Valeriu Gheorghiță, avertisment îngrijorător cu privire la vaccinarea anti-Covid-19. Ce probleme au apărut
Valeriu Gheorghiță, semnal de alarmă cu privire la vaccinarea anti-Covid-19

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre noile provocări apărute în centrele de vaccinare în această etapă de imunizare. Potrivit acestuia, autoritățile se confruntă cu un segment din populație care este ezitant cu privire la imunizare, astfel că este nevoie urgentă de adoptare a unor măsuri care să asigure evoluția favorabilă a campaniei de vaccinare în România.

Cine sunt românii care s-au vaccinat anti-Covid-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că în ultima perioadă, numărul persoanelor interesate de vaccinare a scăzut drastic, astfel că, duminică, s-au înregistrat aproximativ 54.000 de persoane imunizate, aproape la jumătate față de săptămâna anterioară.

Luând în calcul această scădere, medicul Valeriu Gheorghiță trage un semnal de alarmă cu privire la focalizarea atenției pe segmentul de populație care dorește să se imunizeze, dar nu are acces la vaccinare.

Acesta a mai adus în discuție faptul că autoritățile au ajuns la momentul în care trebuie să găsească metode de convingere a persoanelor care evită să se vaccineze din diferite motive, explicând că până acum, vaccinarea a mers bine datorită faptului că cetățenii imunizați și-au dorit acest lucru din proprie inițiativă.

„Nu cred că este o inhibare a apetitului, din câte știm se estima de la început cam o treime din oameni erau hotărâți să se vaccineze, o treime sunt ezitanți și o treime nu doresc, cred că acum ajungem în segmentul de populație ezitant.

Experiența din ultimele zile cu centrele mobile arată că sunt oameni mulți care doresc să se vaccineze, pentru unii vaccinul este la distanță, nu a ajuns vaccinul pe strada lor.

De aceea este importantă o abordare complementară a campaniei de vaccinare prin care să diversificăm activitatea mai ales în mediul rural și anume fie să mergem cu echipe mobile sau să organizăm maraton în localitatea respectivă, și implicarea medicilor de familie. Sunt cel puțin trei mijloace”, a dezvăluit Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Ce se va întâmpla cu cetățenii din mediul rural

Valeriu Gheorghiță a reamintit faptul că există șansa vaccinării fără programare, iar în plus, se pregătește un program în care medicii de la orașe vor merge în mediu rural și vor vaccina, aducând în felul acesta, un plus de credibilitate în ceea ce privește imunizarea anti-Covid-19.

„Mai avem un concept pe care ne gândim să îl operaționalizam. Este ”Orașul vaccinează satul”. Oamenii din rural au încredere în medicii de la oraș, acesta este conceptul.
Îmbinând conceptul de solidaritate și încrederea putem să asigurăm, de aici înainte va fi o evoluție ondulantă a numărului de persoane care se vor vaccina în fiecare zi.

Oamenii trebuie să înțeleagă că se pot prezenta în continuare la centrele de vaccinare fără programare, sunt unii care nu cunosc că este posibil acest lucru, putem să aprovizionăm centrele și să nu mai fie oameni refuzați”, a adăugat cordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

 

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro