Valeriu Gheorghiță anunță măsuri noi înainte de valul 5 de covid-19. Ce se va întâmpla în România VIDEO

Valeriu Gheorghiță anunță măsuri noi înainte de valul 5 de covid-19. Ce se va întâmpla în România VIDEO
Ce s-a anuntat la conferinta de presa

Valeriu Gheorghiță a vorbit, astăzi, într-o conferință de presă, despre măsurile importante pentru România înainte de valul 5 al pandemiei. El a transmis românilor din toată țara un anunț extrem de important cu privire la o serie de măsuri foarte serioase care vor fi implementate în curând, astfel încât vaccinarea să crească înainte de valul 5. Directorul campaniei de vaccinare a declarat că măsurile de informare trebuie luate în mediul rural în cadrul unei campanii complexe.

Valeriu Gheorghiță anunță măsuri noi de restricții

“De asemenea, legat de modalitatea de creștere a accesului la informații medicale a populației, în mod deosebit pentru populația din mediul rural am avut mai multe întâlniri de grup de lucru împreună cu colegii experți de la Centrul European de Control al Bolilor și colegii de la Institutul Național de Sănătate Publică și pregătim o campanie de informare la nivelul comunităților din rural.

În ce constă acest lucru: fiecare direcție de sănătate publică va desemna trei experți din departamentul de promovare a sănătății publice sau medici de familie de la nivelul județului care sunt implicați în general în activitatea de vaccinare.

Ce se întâmplă din luna ianuarie

El a declarat că în luna ianuarie, acest grup țintă de persoane va beneficia de un training făcut de experții de la Centrul European de Control al Bolilor.

„În luna ianuarie, probabil în a doua partea luni ianuarie acest grup țintă de persoane va beneficia de un training efectuat de experții de la Centrul European de Control al Bolilor și la rândul lor persoanele care vor fi instruite legat de cum să combatem dezinformarea și ezitarea la vaccinare.

Vom intensifica acțiunile de informare către personalul și reprezentanții din fiecare comunitate, în sensul în care vom colabora și, sper eu, foarte bine cu asistenții medicali comunitari,

cu medicii de familie, cu mediatorii sanitari școlari, cu farmaciștii, cu profesori, elevi inclusiv, sau reprezentanți ai consiliilor locale ale primăriilor, tocmai pentru a transmite modalitatea în care putem să promovăm informațiile de natură medicală în ceea ce privește beneficiile și importanța vaccinării.

Practic, după principiul “train the trainers:, vom reuși să avem niște grupuri țintă în fiecare comunitate din mediul rural, tocmai pentru a facilita accesul oamenilor la informarea medicală. Sperăm ca acest lucru să decurgă cât se poate de bine și, evident, să avem și rezultate”, a declarat Valeriu Gheorghiță.