28 dec. 2021 | 09:38

Valeriu Gheorghiță, anunț important la un an de la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19. Ce le trasmite cetățenilor

Sănătate
Valeriu Gheorghiță, anunț important la un an de la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid-19. Ce le trasmite cetățenilor
Valeriu Gheorghiță, surprins în trimpul unei declarații de presă

Coordonatoru campaniei de vaccinare anti-Covid-19 a transmis, ieri, un mesaj de conștientizare pentru cetățeni, la împlinirea unui an de la debutul campaniei de vaccinare, eveniment care a contribuit la salvarea a milioane de vieți. Potrivit medicului, cu implicarea cât mai multor oameni, pandemia și dezinfirmarea pot fi combătute.

„Împreună putem învinge”

Medicul Valeriu Gheorghiță este cea mai reprezentativă figură publică în raport cu campania de vaccinare anti-Covid-19, acesta fiind cel care a comunicat în permanență cu cetățenii. La un an de la debutul acestei campanii, Valeriu Gheorghiță a făcut o reconstituire a tot ce a însemnat lupta anti-Covid-19 din momentul apariției unei arme sigure, precum vaccinul. Potrivit specialistului, șansa oferită de vaccin a reprezentat o mare provocare pentru medici, care s-au lovit de scepticismul oamenilor.

„Astăzi se împlinește 1 an de când în România a demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19, în tandem cu restul țărilor din Uniunea Europeană! Ziua de 27 decembrie 2020 a reprezentat un prim pas către atât de așteptata revenire la normalitate.

Pentru mulți dintre noi a reprezentat speranța că împreună, prin vaccinare, putem învinge această pandemie. Greul de abia atunci începea! A urmat o perioadă plină de provocări logistice, medicale, și mai ales de comunicare, care ne-au testat echilibrul, maturitatea profesională, anduranța și capacitatea de comunicare a unor momente de criză!”, a transmis Valeriu Gheorghiță.

În contiuare, medicul Gheorghiță și-a exprimat convingerea cu privire la stabilirea unui obiectiv comun care să ne motiveze pe toți să luptăm împotriva dezinformării și a obstacolelor menite să dezechilibreze responsabilitatea față de sănătate.

„Fiecare persoană care a ales să se vaccineze ne-a motivat și a reprezentat pentru noi un pas înainte, un pas către normalitate. Continui să sper că doar prin empatie, onestitate, dialog și comunicare, prin găsirea acelui obiectiv comun care să ne reprezinte, putem combate dezinformarea, ezitarea, scepticismul și neîncrederea! Să avem un an mai bun și să rămânem responsabili și solidari pentru sănătate!” a mai spus spune coodonatorul campaniei de vaccinare.

Beatrice Mahler, despre avantajele vaccinului anti-Covid-19

Managerul Institutului „Marius Nasta” a vorbit la un an de la debutul campaniei de vacinare despre beneficiile serului, dar și despre cele mai absurde explicații invocate de cetățenii care refuză imunizarea anti-Covid-19.

Potrivit medicului, multe persoane susțin că acest vaccin modifică ADN-ul uman, afirmație ce nu poate fi considerată decât o anormalitate, fără nicio bază științifică. Beatrice Mahler tinde să creadă că în spatele refuzului oamenilor stă o frică ambalată în refuz.

„Mie mi s-a părut absolut anormal și ilogic, dar probabil cunoștințele medicale diferă. Probabil că e o frică în spate, dar eu cred că e, de fapt, o direcție pe care noi, ca societate, trebuie să o implementăm și să o ducem mai departe.

Dacă nu ar fi existat vaccinul, omenirea ar fi arătat mult mai tristă, cu mult mai multe vieți pierdute. Vaccinul este cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat în urmă cu un an, la nivel global, pentru că vaccinul a salvat multe vieți”, a transmis medicul, la Digi24.

În cadrul aceleiași intervenții, medicul Beatrice Mahler a oferit exemplul pacienților tratați la spital în valul patru, care au fost vaccinați și au dezvoltat forme mult mai ușoare ale bolii. Aceasta și-a exprimat mirarea și dezamăgirea privind reticența cu care oamenii au primit acst vaccin, în ciuda faptului că multă lume este deschisă la oricare alt tratament curativ.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro