Valeriu Gheorghiță, anunț de ultimă oră cu privire la cea de-a treia doză de vaccin. Ce se va întâmpla în luna august, de fapt

Valeriu Gheorghiță, anunț de ultimă oră cu privire la cea de-a treia doză de vaccin. Ce se va întâmpla în luna august, de fapt
Valeriu Gheorghiță, avertisment cu privire la doza a treia de vaccin

Medicul Valeriu Gheorghiță vine cu informații noi referitoare la situația României în contextul pandemiei de coronavirus. Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-Covid-19, în luna august, tulpina indiană va fi principalul motiv de îngrijorare pentru cetățeni, medici și autorități, transmițându-se cu o viteză mult mai mare.

De ce nu se mai vaccinează cetățenii

Colonelul Valeriu Gheorghiță se arată îngrijorat de lipsa de receptivitate a cetățenilor pentru vaccinare. Acesta a explicat faptul că persoanele interesate să-și protejeze sănătatea lor și pe a celor dragi au fost printre primii pe lista de vaccinare, fiind urmați de cei care au înțeles că vaccinarea este cea mai bună metodă de prevenție.

Din păcate, persoanele care sunt nevaccinate până în acest moment reprezintă acea categorie neinteresată pentru starea proprie de sănătate sau care prezintă suspiciuni cu privire la vaccinare în general.

“În momentul acesta este o scădere vizibilă a numărului de persoane care se vaccinează cu prima doză. Cred că sunt câteva motive. În primul rând oamenii care au fost convinși de beneficiile vaccinării s-au vaccinat deja.

Sunt oameni care sunt în general complet dezinteresați de vaccinare. Apatie de vaccinare. Sunt oameni care nu sunt interesați și nu sunt preocupați în general de problema stării de sănătate, de a se controla medical.

Vaccinarea este o măsură de prevenție și este perioada optimă să ne vaccinăm. Vaccinăm copiii nu așteptăm o epidemie de pojar sau de rubeolă. Prin vaccinare ținem virusul sub control astfel încât să nu mai avem aceste consecințe negative ale pandemiei, de la decese până la restricții”, a explicat medicul.

În ce condiții vom scăpa de cea de-a treia doză de vaccin

În plus, Valeriu Gheorghiță atrage atenția asupra celei de-a treia doză de vaccin, de care am putea scăpa cu ajutorul imunității colective. Astfel, dacă 60-70% din populație ar fi imunizată, riscul de transmitere comunitară și al apariției altpr tulpini ar fi mai redus.

„Este posibil să nu fie nevoie să mai fac a treia doză de vaccine, dacă avem populație vaccinate într-un număr mare cu schema complete…(…) să avem imunitate colectivă, adică 60%-70%. Imunitate colectivă avem prin vaccinare și prin trecerea prin boală. Sigur, trecerea prin boală nu oferă o imunitate suficientă, ci doar 3-6 luni”, a dezvăluit acesta, potrivit Alephnews.

Potrivit medicului, experții europeni estimează că în maxim două luni, tulpina indiană (Delta) va fi responsabilă pentru majoritatea cazurilor, astfel că nouă din zece cazuri vor fi cu această tulpină periculoasă.

„Se estimează chiar de către experții europeni că la nivel european, în țările membre ale UE, tulpina Delta va fi responsabilă, va fi dominantă, în ceea ce privește creșterea de cazuri. Pentru august se estimează circa 70% circulația acestui virus, adică din toate cazurile de COVID 19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta. La sfârșit de august se estimează chiar o creștere la 90%”, a spus Gheoghiță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI