Val de reacții dure după ce Klaus Iohannis a participat fără Prima Doamnă la Ziua Marinei. Românii nu l-au iertat deloc: “Cea mai mare dezamăgire”

de: Violeta Badea
15 08. 2024

Joi, pe data de 15 august 2024, președintele Klaus Iohannis a fost prezent la evenimentul dedicat Zilei Marinei Române. Însă, acesta nu a fost însoțit și de partenera sa de viață, Carmen Iohannis. Absența Primei Doamne de la această manifestare importantă a generat numeroase critici extrem de dure. Internauții nu l-au menajat deloc pe șefului statului și și-au exprimat dezamăgirea în mediul onine.

Absența Primei Doamne de la Ziua Marinei a stârnit revoltă în mediul online

În mod tradițional, evenimentele de mare importanță națională, cum ar fi Ziua Marinei, sunt ocazii în care președintele și Prima Doamnă participă împreună, oferind o imagine unită și coezivă a conducerii țării.

Totuși, prezența exclusivă a lui Klaus Iohannis la evenimentul din acest an a fost o surpriză pentru mulți. Comentariile de pe rețelele sociale reflectă un sentiment general de dezamăgire. ”Cred că te-ai dus acolo cu avionul de lux după ce ai trecut cu el pe la piață să o iei pe ‘prima doamnă’”, a comentat un utilizator Facebook.

Critici din partea internauților

Reacțiile din online nu au întârziat să apară. Mulți români l-au pus la zis pe șeful statului. ”Cea mai MARE DEZAMĂGIRE de președinte al României neEDUCATĂ!” a scris un alt internaut.

Criticile au continuat cu observații referitoare la atitudinea generală a liderului țării, cum ar fi: ”Un Președinte plictisit, nimic mai mult!”. Totuși, au existat și internauți care au ținut doar să transmită un ”la mulți ani” sincer marinarilor români.

Citește și Marea absentă de la parada militară din Constanța. Carmen Iohannis a ratat ultima festivitate de Ziua Marinei ca Prima Doamnă!

Ziua Marinei 2024. Semnificație și Tradiții

Ziua Marinei Române, sărbătorită anual pe 15 august, reprezintă un moment deosebit pentru recunoașterea și celebrarea contribuțiilor Forțelor Navale Române la apărarea și securitatea națională. În 2024, această sărbătoare aduce din nou în prim-plan realizările și sacrificiile personalului naval, subliniind importanța lor în protejarea intereselor țării pe mare.

Semnificația zilei este profundă, având rădăcini în istoria și tradiția militară românească. Este o ocazie pentru a aduce un omagiu eroilor marinari și pentru a celebra succesele și evoluțiile tehnologice ale marinei române. Evenimentele includ parade navale impozante în porturi mari precum Constanța, unde navele și ambarcațiunile efectuează defilări și demonstrații spectaculoase.

Tradițiile acestei zile sunt variate și includ ceremonii de depunere de coroane la monumentele eroilor, spectacole acvatice cu exerciții de salvare și manevrare a navelor, și activități educaționale care informează publicul despre istoria și tehnologia navală. Ziua Marinei 2024 va fi o oportunitate pentru români de a-și exprima respectul și aprecierea față de cei care servesc în Forțele Navale, consolidând mândria națională și conștientizarea importanței securității maritime.

Citește și Ziua Marinei 2024. La ce oră începe și care este programul evenimentelor!