Vaccinul care a eșuat în lupta împotriva covid. Anunțul experților este categoric

Vaccinul care a eșuat în lupta împotriva covid. Anunțul experților este categoric
Recomandările pentru cei care au făcut acest vaccin

Cu toate că autoritățile îndeamnă populația să se vaccineze, cercetătorii încă strâng date cu privire la eficacitatea fiecărui vaccin.

Datele dovedesc că un vaccin anti-covid nu este eficient

Oamenii de știință fac în continuare studii și adună informații despre cât de eficient este serul împotriva covid-19.

Acum, se pare că unul dintre vaccinurile disponibile pe piață a eșuat într-un număr important de cazuri.

Este vorba despre vaccinul anti-covid Janssen, produs d Johnson & Johnson, care s-a dovedit a fi ineficient pentru un număr mare de oameni, potrivit Agenției franceze a Medicamentelor.

”A fost raportat un număr important de cazuri în care vaccinul Janssen a eșuat, în special în formele grave (deces, reanimare), cât și o suprareprezentare a pacienților vaccinați cu Janssen la terapie intensivă în două” Centre spitalicești universitare, una în Marsilia și una în Tours (vest), noteză în raportul său Agenția franceză pentru securitatea medicamentelor ANSM.

Un milion de oameni din Franța s-au vaccinat cu acest ser, singurul care trebuie administrat într-o singură doză. Dintre persoanele imunizate cu Janssen, au fost raportate 32 de cazuri de infecție cu covid-19, o rată de 3.78 la 100.000 de oameni.

Ce spun specialiștii

Dintre ele, 29 au fost grave și s-au înregistrat 4 decese la persoane cu vârste între 73 și 87 de ani, majoritatea având comorbidități cu risc de formă grave, potrivit ANSM.

În 17 cazuri de infecție în care se cunoaște varianta, a fost de fiecare dată tulpina Delta. Două spitale au raportat un număr neobișnuit de mare de pacienți vaccinați cu Janssen în rândul celor internați la terapie intensivă, chiar dacă au fost imunizați.

Se vor face investigații suplimentare pentru a se verficia eficacitatea acestui vaccinat. Autoritatea Națională Franceză pentru Sănătate a recomandat ca persoanele care au fost vaccinate cu Janssen să primească o doză de rapel cu un Moderna sau Pfizer, la patru săptămâni după imunizarea completă.

Potrivit unor studii, prima doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca a asigurat o protecție insuficientă împotriva cariantei Delta. Pentru Janssen nu sunt disponibile astfel de date.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI