Dezastru pentru FCSB, echipa lui Gigi Becali a suferit prima înfrângere din campionat. Vlad Chiricheș s-a accidentat, Pantea și Florinel Coman au fost eliminați – GALERIE FOTO

de: Sorin Barbu
28 08. 2023

FCSB a suferit prima înfrângere din acest campionat și a fost învinsă la Arad într-un meci pe care l-a terminat în opt jucători de câmp. „Roș-albaștrii” au început excelent duelul și au deschis scorul prin Florinel Coman, care a semnat al treilea gol din acest campionat. Lucrurile s-au complicat după un sfert de oră. Pantea a pus mâna pe minge în careu și arbitrul George Găman a fost chemat din camera VAR și a acordat penalty și cartonaș galben pentru Pantea. Fabry a executat de la punctul cu var și a egalat.

Pe final de repriză, Pantea a mai făcut o boacănă. Cel căruia patronul i-a spus Roberto Carlos a pus din nou mâna pe minge și a primit al doilea galben. Cu un om mai puțin pe teren, FCSB nu a contat și Cooper și-a adus echipa în avantaj. Finalul de meci a adus alte două evenimente nedorite pentru FCSB. Vlad Chiricheș s-a accidentat și a fost înlocuit de Ngezana, iar Florineș Coman a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Partida UTA – FCSB s-a terminat 2-1.

UTA – FCSB 2-1 ( Fabry 19, Cooper 61/ Coman 4)

Min 90+7. Final de meci.

Min 83. Florinel Coman a lovit cu cotul un adversar și primește cartonașul galben. Este al doilea și a fost eliminat. FCSB joacă finalul meciului de la Arad cu doi oameni în minus.

Min 80. Jucătorii formației UTA nu sunt atenți, Olaru execută rapid și trimite în careu, Octavian Popescu preia și încearcă să șuteze la colțul lung. Balonul trece pe lângă poartă.

Min 77. Damjan Djokovici părăseşte terenul de joc și este înlocuit de Valentin Crețu.

Min 75. Chiricheș s-a accidentat și nu mai poate continua. Fundașul naționalei a cerut să fie înlocuit, iar Siyabonga Ngezana debutează la FCSB.

Min 69. Radaslavescu intră pe teren în locul lui Andrea Compagno.

Min 61. GOOOOOL UTA!!!! Rareș Pop trimite în careu, Dawa respinge neglijent, iar Cooper înscrie cu un șut frumos de la 15 metri.

Min 46. A început repriza a doua. Octavian Popescu a intrat în locul lui Miculescu.

Min 45+7. Final de repriză, tabela arată 1-1.

Min 45+3. Pantea se află în duel cu Pop și se dezechilibrează și pune mâna pe minge și primește cartonașul galben. Este al doilea și a fost eliminat. FCSB nu mai are jucător U 21 pe teren, dar această regulă nu mai este obligatorie în cazul unei eliminări.

Min 41. Ocazie mare UTA! Cooper este periculos, după centrarea lui Abeid, iar balonul trimis de el este respins cu piciorul de portarul Târnovanu.

Min 18. GOOOOOL FCSB!!!!! Fabry transformă lovitura de la 11 metri și reușește să egaleze.

Min 15. Arbitrul George Găman este chemat la monitorul VAR și după ce vizionează o fază în careu FCSB decide să acorde lovitură de la 11 metri, iar Pantea primește cartonașul galben, după ce a atins mingea cu mâna.

Min 4. GOOOOOL FCSB!!!!! Darius Olaru pătrunde pe centru terenului, Florinel Coman vine tare din spate și preia balonul, iar apoi a șutat plasat frumos din careu, fără replică pentru portarul advers. Este golul cu numărul trei din acest campionat, primul după mai bine de o lună.

Min 3. Prima ocazie a meciului. Pantea trimite bine în careu de pe partea dreapta și Andrea Compagno trimite cu capul, dar balonul ajunge direct în brațele portarului advers.

Min 1. A început partida, atmosfera este superbă.

UPDATE ora 20.00 – UTA – FCSB, echipe de start:
UTA: Fl. Iacob – D. Rodrigues, Stolnik, Markov, Abeid – Fabry, Marku, Freitas – R. Pop, Cooper, Stahl
Rezerve: Kucher – Benga, Iurasciuc, Carp, Dumitrașcu, R. Stanciu, Holst, C. Mihai, Vucenovic
Antrenor: Mircea Rednic

FCSB: Târnovanu – Pantea, Dawa, Chiricheș, Radunovic – Olaru, Ov. Popescu, Djokovic – Miculescu, Compagno, Fl. Coman
Rezerve: M. Udrea – V. Crețu, Panțîru, Haruț, Oct. Popescu, Gogescu, Lixandru, Ngezana, Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

UTA – FCSB este meciul care va încheia runda cu numărul șapte din SuperLiga României, partida urmând să se desfășoare la Arad în fața unui stadion plin. Roș-albaștrii sunt favoriți, după ce au câștigat maximum de puncte în primele etape, iar Gigi Becali a transmis că are nevoie de echipe cu care să joace și că vrea ca jucătorii lui să fie lăsați să se pregătească „pentru Liga Campionilor”. Declarațiile lui au fost ironizate de Mircea Rednic, antrenorul formației gazdă.

„A mai zis unu, lăsați-ne să ne pregătim de Champions League, un prieten… Ăsta e Gigi, nu vreau să îl judec, ce simte și ce vrea să spună aia spune, nu se ferește de nimeni. Am văzut și o altă declarație a lui în care spunea că trebuie ca echipa sa să aibă grijă să nu îl batem noi.

Mereu au avut viață grea mereu cu UTA, din ce am înțeles. Avem condiții și noi, atmosferă bună, fanii vor fi alături de echipă, sper să fim la înălțimea lor și să avem ambiția lor”, a declarat Mircea Rednic.

UTA – FCSB, echipe probabile

Gigi Becali le-a promis fanilor că în meciul cu UTA îl vor vedea în sfârșit pe sud-africanul Siyabonga Ngezana. Fundașul a costat 600.000 de euro, dar nu a jucat încă niciun meci. Roș-albaștrii nu vor putea să-l folosească pe Adrian Șut, care s-a accidentat și nu a făcut deplasarea, dar nici pe Alexandru Băluță, tot cu probleme medicale. În aceste condiții echipele de start ar putea să arate astfel.

UTA: 93. Fl. Iacob – 2. Rodrigues, 4. Benga, 30. Stolnik, 18. Abeid – 14. Freitas, 27. Marku, 80. Dumitrașcu – 55. R. Pop, 9. Cooper, 10. Fabry
Rezerve: 13. Kucher, 5. Markov, 7. Stahl, 8. Carp, 16. R. Stanciu, 21. C. Mihai, 23. Holst, 26. Iurasciuc, 39. Leidsman
Antrenor: Mircea Rednic

FCSB: 32. Târnovanu – 28. Pantea, 5. Dawa, 21. Chiricheș, 33. Radunovic – 88. Djokovic, 23. Ov. Popescu, 27. Olaru – , 9. Compagno, 7. Fl. Coman
Rezerve: 1. Udrea, 3. Panțâru, 6. Haruț, 11. Miculescu, 15. Gogescu, 16. Lixandru, 30. Ngezana, 80. Radaslavescu
Antrenor: Elias Charalambous

Stadion: „Francisc von Neuman”, Arad (capcitate – 11.500 de locuri)
Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova) / A1: Adrian Popescu (Craiova) / A2: Raul Ghiciulescu (Lugoj) / Arbitru VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) / Arbitru AVAR: Viorel Flueran (Craiova) / R1: Marius Omuț (Satu Mare) / Observator arbitri: Marcel Savaniu (Satu Mare)

Antrenorul echipei FCSB s-a plâns înaintea partidei că lotul este subțire, după ce în ultimele zile au plecat de la echipă doi jucători: Malcom Edjouma și Andrei Cordea.

„Atâta timp cât perioada de transferuri este deschisă, totul este posibil. Am pierdut câţiva jucători, eu sunt foarte mulţumit cu lotul pe care îl avem. Mai avem două meciuri până la pauza internaţională şi atunci vom vedea dacă mai vine cineva”, a spus Charalambous, la conferința de presă.

Cine transmite la TV meciul UTA – FCSB

Partida UTA – FCSB va începe la ora 21.30 și va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Prima Sport 1, Digi Sport 1 și Orange Sport 1, dar va putea fi urmărită și pe site-ul www.playtech.ro.