Ustensilele de bucătărie pe care trebuie să le arunci urgent! Sunt periculoase, puţine gospodine au habar

de: Andreea Vînătoru
17 12. 2022

Înainte de sărbători, toate gospodinele fac curățenie generală în casă, în special în bucătărie. În primul rând, există ustensile de bucătărie care ar trebui aruncate după o perioadă de timp, pentru că devin periculoase pentru sănătatea noastră. Dar, totuși, care dintre ele ar trebui eliminate urgent din bucătărie?

Ustensilele de bucătărie pe care trebuie să le arunci la coșul de gunoi

Se știe că pentru prepararea celor mai delicioase feluri de mâncare avem nevoie ca bucătăria noastră să fie echipată cu ustensile necesare pentru gătit. Orice gospodină are în bucătăria proprie deja ustensile și electrocasnice menite să-i ușureze munca. Cu toate acestea, există anumite lucruri care ar trebui date deoparte după o anumită perioadă de timp.

Cu siguranță, atunci când vă apucați de făcut curățenie în bucătărie, veți găsi lucruri de care nu mai aveți nevoie și pe care ar fi trebuit să le aruncați demult. Ustensilele de bucătărie nu sunt veșnice, iar unele pot deveni inutile sau chiar periculoase pentru sănătate.

În primul rând, păstrarea anumitor obiecte curate din bucătărie aduce beneficii nesfârșite pentru sănătatea noastră. Așadar, vă arătăm lucrurile care ar trebui aruncate chiar astăzi din bucătărie.

Ce ar trebui să aruncați de urgență din bucătărie

Caserole de plastic învechite

Primele lucruri care ar trebui scoase urgent din bucătărie sunt caserolele de plastic vechi. Aceasta sunt purtătoare de microbi, mai ales dacă nu-și mai pot recupera culoarea. Înlocuiți-le cu alte noi!

Tacâmurile vechi

Poate ai exces de tacâmuri în sertar și nu știi de unde provin. Drept urmare, aruncă-le pe cele vechi și păstrează doar ce este în stare bună.

Prosoapele de bucătărie

Credeți sau nu, este o greșeală mare să acumulați cârpe vechi de bucătărie. Este important să aruncați prosoapele rupte sau cele care au pete imposibil de îndepărtat.

Este mai bine să ai 5 cârpe în condiții foarte bune decât două duzini de cârpe istorice”, susțin experții.

Linguri de lemn

Și lingurile de lemn reprezintă un pericol major pentru sănătatea noastră. Acestea nu sunt confecționate din materiale durabile, mai ales dacă sunt folosite pentru gătit.

În procesul de gătire, aceste ustensile trebuie permanent înmuiate, uscate și scufundate într-un mediu acid. Din acest motiv, în timp, lingurile de lemn capătă crăpături mici, care devin tot mai mari și acumulează un număr imens de microbi și bacterii.

Dacă nu doriți să luați vreo bacterie, de exemplu E. coli, este esențial să înlocuiți lingurile de lemn la fiecare 2 ani

Sursa: elcomercio.pe