USR-PLUS explică imaginile ”furtului” de voturi din S1: ”FAKE NEWS! Televiziunile de casă ale PSD difuzează știri false”

de: Ștefan R. Apostol
01 10. 2020

Scandalul în care este implicată candidata USR-PLUS se adâncește, iar acuzațiile curg. Liderii USR-PLUS au publicat pe facebook reacții, dar fără a răspunde în direct acuzațiilor.

USR-PLUS explică imaginile ”furtului” de voturi din S1

Reamintim că lucrurile au degenerat, după ce în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”, de la Atena 3, au fost difuzate anumite imagini. Pe imaginile din cadrul BES apar patru persoane care intră în camera unde se aflau sacii cu buletinele de vot. Conform celor declarate în cadrul emisiunii, ar fi vorba de unul din candidații și consilierii candidatei USR-PLUS.

Pe tot parcursul emisiunii în cauză, Mihai Gâdea a încercat să i-a legătura atât cu Dan Barna, cât și cu cea implicată direct, Clotilde Armand. Nici unul dintre cei doi nu a răspuns invitației pentru a elucida misterul. În schimb, pe facebook, cei doi au publicat mesaje și declarații. Prima care a reacționat, pe facebook, a fost Clotilde Armand, care nu cu puține ore în urmă nega renumărarea voturilor.

”Televiziunea unui turnător securist și abonată ani de zile la banii primăriei Capitalei pe vremea când PMB era condusă de fosta lui angajată difuzează imagini false despre membrii USR PLUS care ”sustrag saci cu vorturi”. Fake news! Acele imagini sunt de la procesul de numărare și persoanele sunt observatori care asistau numărarea. Apoi, orice candidat are dreptul să urmărească procesul de votare și numărare al votului pe toată perioada procesului electoral.

USR-PLUS : Clotilde Armand reacție pe facebook

Sper ca procurorii să-și facă treaba și le solicit să ne explice cum au ajuns acele imagini din arhiva BES 1 la Antena 3. De asemenea, am sesizat CNA pentru acestă emisiune de dezinformare și maipulare a opiniei publice. Într-o țară normală dl Tudorache și dna Firea erau arestați deja. Dar niciodată nu e prea târziu.”, scria Clotilde Armand pe facebook.

”FAKE NEWS! Televiziunile de casă ale PSD difuzează știri false”

În același context, fără a accepta dreptul la replică, liderul USR-PLUS, Dan Barna, în același timp, publică și el pe facebook un mesaj. Mesajul este clar adresat simpatizanților partidului său, dar cu acuze dure la adresa celor care dat imaginile în spațiul public.

USR-PLUS: Declarația lui Dan Barna

”FAKE NEWS! Televiziunile de casă ale PSD difuzează compulsiv din nou știri false despre membrii USR PLUS în încercarea de a-l ajuta pe primarul învins al PSD. De câteva ore rulează imagini banale cu membrii Biroului Electoral de la Sectorul 1 însoțiți de candidați, prezenți acolo ca observatori, dintre care unul este de la USR PLUS, desfășurându-și activitatea firească de finalizare a validării secțiilor și închiderea procesului electoral. Isterie, minciuni și încercare ridicolă de prosteală marca PSD.”, scrie Dan Barna.

Clotilde Armand continuă cu acuzațiile de fraudare

Declarațiile au continuat pe facebook, cel puțin din partea candidatului USR-PLUS, Clotilde Armand, acuzându-i pe Dan Tudorache și Gabriela Firea de bolșevism, de manipulare și de fraudare a alegerilor.

”Dna Firea, dle Ciolacu, dle Tudorache și restul bolșevicilor din PSD: sunteți doar o pată roșie din istoria politică a acestei țări. Matematica a învins în Sectorul 1 și voi nu știți matematică.”

USR-PLUS :”FAKE NEWS! Televiziunile de casă ale PSD difuzează știri false”