Ursula von der Leyen, discurs umilitor la adresa lui Vladimir Putin. Ce a putut spune despre prestația Rusiei din război. Liderul Kremlinului, lovit la punctul sensibil

Ursula von der Leyen, discurs umilitor la adresa lui Vladimir Putin. Ce a putut spune despre prestația Rusiei din război. Liderul Kremlinului, lovit la punctul sensibil
Ursula van der Layen și Vladimir Putin

Trupele rusești fac progrese semnificative în estul Ucrainei, acolo unde au cucerit o mare parte din regiunea Lugansk. În ciuda victoriei obținute, șefa Comisiei Europene, cât și restul liderilor occidentali nu se arată încrezători în victoria finală a Rusiei, ci au încredere totală în ambiția și vitejia Ucrainei. Ursula von der Layen a transmis, în urmă cu câteva ore, un mesaj care îl va revolta cu siguranță pe Vlaidmir Putin.

Ce discuții s-au purtat în cadrul summitului G7

Ultimele ore au fost extrem de tensionate, căci Vladimir Putin nu s-a abătut de la strategia sa de luptă, atunci când au loc întâlniri oficiale menite să stabilească noi sancțiuni împotriva Rusiei. Astfel, în timp ce liderii occidental puneau la cale un plan de susținere al Ucrainei și restricții împotriva Rusiei, Vladimir Putin comanda trupelor sare noi atacuri în mai multe orașe ale Ucrainei, prentre care Harkov și Kremenciuk, acolo unde au fost uciși mai mulți civili.

În cadrul discuțiilor din cadrul summitului din Germania, șefa Comisie Europene a mizat pe victoria Ucrainei în acest război, afirmând că nu „va paria pe Rusia”, în ciuda rezultatelor obținute în estul Ucrainei.

„Experții militari ne spun că mișcările Rusiei sunt mult mai lente, mai puține decât se așteptau. Așa că Rusia are din ce în ce mai multe probleme”, a declarat ea luni, potrivit CNN.

Ursula von der Layen s-a arătat sceptică cu privire la deznodământul acestui război sângeros, lăudând modul în care armata ucraineană luptă pe teren, calculându-și exact mișcările, spre deosebire de trupele rusești, care mai degrabă, luptă pe orbește.

„Nu aș paria deloc pe Rusia. Dimpotrivă … ucrainenii știu pentru ce luptă. Ei sunt motivați. Iar rușii habar nu au pentru ce luptă, pentru că nici măcar nu văd vreun sens în acest război”, a transmis șefa Comisiei Europene.

Ursula van der Layen îi declară oficial război lui Vladimir Putin

Aceasta a reamintit că liderii occidental sunt alături de Ucraina în acest război, motiv pentru care au fost impuse până acum șase pachete de sancțiuni împotirva Rusiei, în ciuda prețului mare pe care tot Occidentul îl plătește de pe urma acestor decizii.

Am declanșat șase pachete de sancțiuni grele împotriva Rusiei într-un timp record. Și, într-adevăr, nu este ușor pentru statele noastre membre, pentru că trebuie să plătească un anumit preț.

Există unitate în toate acțiunile pe care le-am întreprins. Putin nu s-a așteptat niciodată și niciodată la determinarea, hotărârea și unitatea Uniunii Europene”, a adăugat von der Leyen.