„Uraganul” David Popovici uimește din nou și stabilește un nou record mondial

de: Rosu Ioana
15 12. 2022

David Popovici este sportivul care a dus în această vară numele României în toată lumea, el câștigând 11 medalii de aur la probele individuale la care a participat pe plan internațional. Din păcate, „uraganul”, așa cum este supraintitulat în lumea sportului, nu a mai avut parte de același succes și la proba  100 de metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație în bazin scurt de la Melbourne. Ce probleme a întâmpinat elevul lui Adrian Rădulescu?

David Popovici a ratat podiumul

David Popovici, în vârstă de 18 ani, s-a clasat pe locul patru în finala probei pentru 100 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de natație în bazin scurt, de la Melbourne (Australia), el încheiând cursa în 45.64 secunde, ceea ce înseamnă un nou record mondial de juniori, dar și un nou record național de seniori.

În ciuda timpului său bun, înotătorul român  a fost devansat în finala probei pentru 100 m la liber de Kyle Chalmers (Australia) – 45.16 s, Maxime Grousset (Franța) – 45.41 s, și Alessandro Miressi (Italia) – 45.57 s.

Astfel, medalia de aur a fost câștigată de către Kyle Chalmers (24 de ani), în timp ce
medalia de argint i-a revenit francezului Maxime Grousset (23 de ani). Bronzul s-a dus la italianul Alessandro Miressi (24 de ani), cu timpul 45:57 secunde, în timp ce David Popovici a fost în spatele acestuia cu șapte sutimi.

Din păcate, joi, David Popovici a ratat și calificarea în finala probei de 400 de metri liber de la Campionatele Mondiale de natație în bazin scurt de la Melbourne (Australia), însă „rechinul” natației mondiale va mai lua startul la Melbourne şi în proba de 200 de metri liber.

Totodată, elevul lui Adrian Rădulescu s-a oprit în seriile probei de 400 m liber, după ce a fost înregistrat cu timpul de 3:58.48 min, „unul care nu îi permite să evolueze în ultimul act al probei”, a transmis Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Ce a spus australianul despre David Popovici

Kyle Chalmers, australianul care s-a impus în toate cele trei Cupe Mondiale care au precedat CM în proba de 100 metri liber, câștigând aurul, a dezvăluit că este bucuros să concureze cu David Popovici, recunoscând că va fi un duel strâns, având în vedere că românul nostru este deținătorul recordului mondial.

„E un copil foarte de treabă. Vom avea niște lupte serioase și mă bucur să înot lângă deținătorul recordului mondial. Faima și popularitatea sa au crescut foarte mult în ultimul timp, iar presiunea e mereu o provocare. Te obișnuiești cu ea în cele din urmă, dar inițial e o provocare să fii oprit și cunoscut de toată lumea care vrea să vorbească despre înot”