Unii români doar visează la asta! Care sunt cele mai exclusiviste carduri oferite cu greu de băncile din România
Majoritatea băncilor din lume au servicii diferite când vine vorba de conturile bancare premium și cardurile bancare premium. Anumite carduri și, implicit, servicii, sunt standard către medium. Când vorbim de carduri premium, aici lucrurile și condițiile se schimbă. Serviciile sunt mult mai personalizate, la fel și condițiile de accesare a unor astfel de carduri. În România, majoritatea băncilor au astfel de servicii.
Conturile bancare premium oferite de bănci. Carduri exclusiviste și sume mai mari
Conturile bancare premium pot oferi rate mai mari și beneficii speciale, dar au cerințe precum menținerea unui echilibru ridicat. Conturile bancare premium includ conturi de verificare și economii.
Un cont bancar premium vă poate recompensa pentru relațiile bancare, adică pentru a avea mai multe conturi financiare la aceeași bancă. Recompensele includ rate mai mari ale dobânzii la conturile de depozit, comisioane gratuite pentru utilizarea de ATM-uri și alte servicii și limite mai mari pentru tranzacții.
Un cont bancar de bază este soluția potrivită pentru nevoile de verificare și economisire a multor persoane. Dar dacă căutați mai multe avantaje și aveți un echilibru ridicat între conturile dvs., o verificare premium sau un cont de economii premium ar putea fi alegerea mai bună. Iată ce oferă conturile bancare premium și ce trebuie să luați în considerare înainte de a vă actualiza contul de verificare sau de economii.
Ce este un cont bancar premium
Conturile de verificare premium și conturile de economii premium sunt principalele tipuri de conturi bancare premium. Aceste conturi vă răsplătesc pentru îndeplinirea cerințelor ridicate de sold minim și / sau pentru relații bancare. Având mai multe conturi la același furnizor de servicii financiare, cum ar fi conturi de verificare sau de economii, carduri de credit, împrumuturi sau investiții, beneficiați de toate serviciile premium. Uneori, conturile de verificare și de economii premium sunt împreună.
Care sunt beneficiile și dezavantajele la conturile bancare premium
Conturile bancare premium oferă câteva avantaje pe care s-ar putea să le considerați valoroase. Anumite beneficii sunt disponibile gratuit sau la reducere cu un cont bancar premium, în timp ce s-ar putea să coste o taxă, sau să fie inaccesibile, cu un cont de verificare sau de economii de bază.
Taxe mai mici
Conturile bancare de acest gen renunță, de obicei, la unele sau la toate taxele pentru utilizarea ATM-ului în afara rețelei și la unele taxe de renunțare sau reducere la cecurile de casă, mandatele, transferurile bancare, conturile de investiții și multe altele.
Unele conturi premium renunță, de asemenea, la comisioanele aferente ajustărilor cursului de schimb valutar la retragerile de bancomate în afara țării de reședință.
Limite mai mari de credit
Multe conturi premium oferă limite mai mari pentru depozite și transferuri. S-ar putea să aveți, de asemenea, limite mai mari pentru achizițiile zilnice și retragerile de la bancomat.
Ratele de împrumut reduse
Împrumuturile personale, împrumuturile pentru locuințe și liniile de credit ar putea avea o rată mai bună decât ați obține cu un cont de bază.
Sfaturi financiare gratuite
Unele conturi premium oferă îndrumări financiare gratuite sau sfaturi de investiții.
Avantajele unui card de credit premium
Dacă am vorbit despre conturile bancare, este momentul să vorbim și despre cardurile de credit premium. Aceste cardurile de credit sunt dotate cu avantaje supradimensionate.
Credite de călătorie, rate ridicate de recompense pentru cheltuieli și opțiuni bogate de răscumpărare sunt doar câteva dintre beneficiile pe care deținătorii de carduri premium le pot aștepta.
Nu toată lumea se va califica pentru carduri de acest tip. Acestea sunt de obicei destinate consumatorilor cu credite bune până la excelente. Cardurile de credit premium, denumite adesea cărți de credit negre sau violet, sunt carduri care percep o taxă anuală.
Aceste carduri oferă titularilor o serie de avantaje exclusive. Adesea văzute ca un simbol de stare, cardurile de acst gen sunt oferite doar cheltuielilor mari cu venituri mari. La aceste carduri bancare exist și câteva tipuri de recompense.
Cardurile de credit oferă, în general, una dintre cele trei structuri de recompensă:
- returnarea banilor,
- puncte,
- kilometri.
Tipul de recompense pe care îl câștigi depinde de cardul pe care îl ai.
Exemple de beneficii la cardul de credit premium
Prin achiziția unui card bancar premium, clientul unei bănci pate avea mai multe beneficii, după cum urmează:
- Programe de recompensare a cardului de credit.
- Înțelegerea diferitelor programe.
- Km de călătorie aeriană.
- Rambursarea achizițiilor.
- Perioada introductivă a ratei.
- Reduceri sau carduri cadou.
- Asigurare la autoturisme de închiriat.
- Asigurări de călătorie
- Reduceri de 50% la comisionul de analiză dosar credit
Băncile din România oferă servicii personalizate clienților prin conturile premium
În România, de exemplu, acordarea de carduri bancare speciale se face în anumite condiții. Să luăm exemplul unor bănci din România care oferă astfel de servicii:
Banca Transilvania STAR Gold
- Salariul minim: 4000 lei
- Limita maximă a cardului: 50000 lei
- Costul anual al cardului: 200 lei
- Costul de emitere: 100 lei
- Dobândă fixă a băncii: 24,00%
- Aveți până la 12 rate fără dobândă și niciun comision cu comercianții parteneri prin programul STAR
- Asigurare de călătorie gratuită în străinătate
- Acces la Aeroportul Henri Coandă din București și la Lounge-ul de afaceri al Aeroportului Avram Iancu din Cluj-Napoca
BRD Cardul de credit Gold
- Salariul minim: 1000 lei
- Limita maximă a cardului: 60000 lei
- Costul anual al cardului: 150 lei
- Costul de emitere: 0 RON
- Dobândă fixă a băncii: 23,00%
- Asigurare de călătorie gratuită pentru tine și familia ta
- Reduceri pentru toți comercianții incluși în programul MasterCard Premium.
- Plăți în 6 oferte cu dobândă anuală 0% oriunde în lume, la comercianți sau online pentru sume de peste 200 de lei
CEC Visa Platinum
- Costul cardului anual: 360 lei
- Costul emiterii: 0 lei
- Dobânda fixă a băncii: 13,50%
- Pachet complet de asigurare pentru călătorii în străinătate
- Accesează în peste 800 de saloane VIP în aeroporturi din întreaga lume prin programul LoungeKey.
- Până la 12 rate fără dobândă în funcție de valoarea valorii de cumpărare
- Perioadă de grație de până la 59 de zile
- Dobânda de 13,50% a CEC Bank pentru cardul lor de credit (una dintre cele mai scăzute de pe piața românească a cardurilor de credit).
Concluzie
Sunt doar câteva exemple din multitudinea de oferte a băncilor din România. Deși personalizate pentru clienții români, principiile sunt aceleași și în alte state, dar unele bănci mari au și alte servicii mult mai personalizate pentru clienții lor gold.