Ungaria ne-a furat tenisul. Simona Halep sigur se va enerva, decizie oficială

Ungaria ne-a furat tenisul. Simona Halep sigur se va enerva, decizie oficială
Turneul de la București, o poveste încâlcită

Până în 2017 la București avea loc evenimentul ATP World Tour 250. În urma unor neînțelegeri, încă din 2017, se punea problema mutării turneului la Budapesta. Decizia venea după aprobarea cererii de turneu de către Consiliul de Administrație al ATP la ședințele sale de la Wimbledon. Nu s-a produs atunci, dar  se pare că anul acesta Bucureștiul nu va mai organiza niciun turneu de tenis.

ATP World Tour 250 la Budapesta în 2021

Turneul de tenis din cadrul ATP World Tour 250, are o istorie interesantă în ultimii 20 de ani. După mai multe probleme și discuții între Federația Română și posesorul licenței acestui turneu, se decidea mutarea acestuia la Budapesta.

Conform oficialilor magiar turneul va avea loc la Budapesta, astfel România pierzând și acest turneu de tenis. Competiția va avea loc în perioada 12-18 iulie 2021. Deocamdată nu se știe dacă Simona Halep, de două ori câștigătoare, va participa sau nu la acest turneu. Ediția de anul trecut a fost anulată pe fondul crizei generate de Pandemia de covid.

Problemele cu acest turneu au început încă din 2017, când au existat discuții între organizator, posesorul licenței și Federația Română de Tenis.

Turneul de la București, o poveste încâlcită

Miliardarul român Ion Țiriac anunța în 2017 că turneul BRD Nastase Tiriac Trophy va fi mutat la Budapesta Bucureștiul găzduise competiția în ultimii 20 de ani. Miliardarul anunța cedarea licenței, un an mai târziu, maghiarului Jeno Marky. Maghiarul Jeno Marky anunța și el acest lucru. Numai că în 2019 primeau avizul negativ de la WTA.

Federația Maghiară de Tenis anunța în aprilie 2019 că WTA a blocat mutarea turneului de tenis, deși licența a fost preluată Jeno Marky. Jeno Marky semna un acord cu guvernul maghiar pentru mutarea turneului la Budapesta. Cu toate astea competiția din 2019 a avut loc tot la București.

”Din păcate, Federația maghiară de tenis a fost informată de conducerea WTA că nu l-a autorizat pe Jeno Marky să organizeze turneul de tenis din Ungaria în 2019”, anunța Federația într-un comunicat citat de Nemzeti Sport.

Federația Maghiară de Tenis susținea că Jeno Marky este responsabil pentru impas. L-ar fi acuzat pe acesta că i-a păcălit pe politicienii că ar putea muta turneul la Budapesta.

La rândul său, Jeno Marky susține că oficialii Federației Maghiare de Tenis sunt responsabili pentru eșec. Maghiarul motiva atunci că Federația a încercat să saboteze mutarea turneului. Acesta mai declara că Federația a informat WTA că va organiza turneul singură fără aportul acestuia.

Anul acesta, în cele din urmă, Federația și proprietarul licenței au ajuns la un acord. Astfel că turneul se va desfășura la Budapesta, așa cum era programat de altfel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI