14 iul. 2020 | 09:01

Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români. Se întâmplă acum, la granița României

Sănătate
Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români. Se întâmplă acum, la granița României
Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români. Se întâmplă acum, la granița României

Ungaria a impus noi restricții în ceea ce privește călătoriile transfrontaliere începând de miercuri, 15 iulie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului după o creștere a unor cazuri noi în mai multe țări, inclusiv România, a declarat duminică șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români care vor să intre pe teritoriul țării

Ungaria a ridicat cea mai mare parte a restricțiilor de blocare în mai și și-a deschis frontierele pentru călătorii din statele Uniunii Europene și membrii din afara UE. Pe 11 iulie, Gergely Gulyas a declarat la o conferință de presă online că este nevoie de noi restricții pentru a menține coronavirusul „în afara granițelor” pentru a evita reintroducerea măsurilor de blocare interne. „Aceste restricții servesc pentru a ne proteja libertatea”, a spus Gulyas. Duminică, 12 iulie, au existat 4234 de cazuri de COVID-19 confirmate în Ungaria și 595 de cazuri de deces asociate. O propagare internațională suplimentară a virusului este de așteptat în termen scurt.

Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români. Se întâmplă acum, la granița României

Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români. Se întâmplă acum, la granița României

În conformitate cu noile reguli, cetățenii maghiari care se întorc din țările cu risc ridicat enumerați drept „galbeni” și „roșii” vor trebui să treacă la controale de sănătate la frontieră și vor trebui să intre în 14 zile de carantină, chiar dacă nu sunt infectați. Acest lucru poate fi evitat doar cu două teste COVID-19 negative din ultimele 5 zile, a spus Gulyas. Același lucru este valabil și pentru străinii care provin din țările „galbene”, dar cei din țările „roșii” vor fi interzise de la intrare.

Se întâmplă acum, la granița României cu Ungaria

Țările din Balcani precum Albania, Kosovo, Muntenegru și Ucraina vecină fac parte din categoria roșu, printre alte state. Serbia, Bulgaria, Portugalia, România, Rusia, Suedia și Regatul Unit sunt printre țările menționate drept „galbene”, în timp ce călătoriile din Croația, destinația populară de vacanță pentru unguri, sunt gratuite deocamdată. Lista va fi revizuită în mod regulat.

Călătoria de tranzit și marfă, precum și călătoriile de afaceri sunt scutite de restricții, dar se pot efectua controale de sănătate. Ungaria, care are o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, a înregistrat 4.234 de cazuri de COVID-19 și 595 decese legate de duminică. Acesta a raportat duminică cinci noi infecții.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro