Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români. Se întâmplă acum, la granița României

Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români. Se întâmplă acum, la granița României

Ungaria a impus noi restricții în ceea ce privește călătoriile transfrontaliere începând de miercuri, 15 iulie, pentru a preveni răspândirea coronavirusului după o creștere a unor cazuri noi în mai multe țări, inclusiv România, a declarat duminică șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români care vor să intre pe teritoriul țării

Ungaria a ridicat cea mai mare parte a restricțiilor de blocare în mai și și-a deschis frontierele pentru călătorii din statele Uniunii Europene și membrii din afara UE. Pe 11 iulie, Gergely Gulyas a declarat la o conferință de presă online că este nevoie de noi restricții pentru a menține coronavirusul „în afara granițelor” pentru a evita reintroducerea măsurilor de blocare interne. „Aceste restricții servesc pentru a ne proteja libertatea”, a spus Gulyas. Duminică, 12 iulie, au existat 4234 de cazuri de COVID-19 confirmate în Ungaria și 595 de cazuri de deces asociate. O propagare internațională suplimentară a virusului este de așteptat în termen scurt.

Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români. Se întâmplă acum, la granița României
Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români. Se întâmplă acum, la granița României

În conformitate cu noile reguli, cetățenii maghiari care se întorc din țările cu risc ridicat enumerați drept „galbeni” și „roșii” vor trebui să treacă la controale de sănătate la frontieră și vor trebui să intre în 14 zile de carantină, chiar dacă nu sunt infectați. Acest lucru poate fi evitat doar cu două teste COVID-19 negative din ultimele 5 zile, a spus Gulyas. Același lucru este valabil și pentru străinii care provin din țările „galbene”, dar cei din țările „roșii” vor fi interzise de la intrare.

Se întâmplă acum, la granița României cu Ungaria

Țările din Balcani precum Albania, Kosovo, Muntenegru și Ucraina vecină fac parte din categoria roșu, printre alte state. Serbia, Bulgaria, Portugalia, România, Rusia, Suedia și Regatul Unit sunt printre țările menționate drept „galbene”, în timp ce călătoriile din Croația, destinația populară de vacanță pentru unguri, sunt gratuite deocamdată. Lista va fi revizuită în mod regulat.

Călătoria de tranzit și marfă, precum și călătoriile de afaceri sunt scutite de restricții, dar se pot efectua controale de sănătate. Ungaria, care are o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, a înregistrat 4.234 de cazuri de COVID-19 și 595 decese legate de duminică. Acesta a raportat duminică cinci noi infecții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI