Unde va fugi Vladimir Putin în cazul în care lucrurile se complică. Ar fi ales deja țara, s-a aflat tot despre „Arca lui Noe”

Unde va fugi Vladimir Putin în cazul în care lucrurile se complică. Ar fi ales deja țara, s-a aflat tot despre „Arca lui Noe”
Planul de rezervă, „Arca lui Noe”. Unde va fugi Vladimir Putin în cazul în care lucrurile se complică

Pe frontul din Ucraina, Vladimir Putin pierde din ce în ce mai mult teren. Informațiile de ultimă oră arată o escaladare a reacțiilor armatei ucrainene împotriva rușilor. Dar, deși planul era o cucerire rapidă, Vladimir Putin are pregătit și un plan de rezervă. În februarie a.c, un analist politic rus vorbea despre asta, dezvăluind unde va fugi Vladimir Putin în cazul în care lucrurile se complică. Conform analistului, planu de rezervă are și un nume, „Arca lui Noe”.

Planul de rezervă, „Arca lui Noe”. Unde va fugi Vladimir Putin în cazul în care lucrurile se complică

Vladimir Putin și acoliții săi din Rusia au deja un plan pentru a părăsi țara atunci când lucrurile vor merge prost”. Această afirmație era făcută de un fost consilier al președintelui rus, în februarie a.c.

Abbas Gallyamov, un fost redactor de discursuri pentru Vladimir Putin, a reluat această afirmație uluitoare pe Telegram la începutul zilei de miercuri, citând o sursă anonimă despre care a spus că are „informații din interior despre întreaga afacere”.

Planul de evacuare, potrivit lui Gallyamov, a fost demarat încă din primăvară, când a fost numit neoficial „Arca lui Noe”:

„După cum îi spune și numele, este vorba despre căutarea unui nou tărâm în care să se ducă în cazul în care devine complet inconfortabil în țara natală.

Anturajul liderului nu a exclus ca acesta să piardă războiul, să fie deposedat de putere și să fie nevoit să se evacueze de urgență undeva”, a scris Abbas Gallyamov.

Cercul intim al lui Putin a luat în considerare mai întâi un plan de evacuare în China, a spus Gallyamov. Ulterior, conform informațiilor, s-au gândit mai bine. Motivul erau temerile că șansele de cooperare din partea chinezilor sunt slabe. „Mai ales că aceștia disprețuiesc învinșii”, explică analistul.

„Acum, accentul s-a mutat fie pe Argentina, fie pe Venezuela. Aliatul lui Putin, Igor Sechin, supervizează în prezent un plan de evacuare pentru această din urmă țară.

Planul este extrem de avansat. Mâna dreaptă a lui Sechin la Rosneft a demisionat oficial de la gigantul petrolier. A făcut asta pentru a se ocupa de munca la fața locului.”, a mai scris Gallyamov pe contul său de Telegram.

„Oficiali de rang înalt au început deja să cumpere proprietăți imobiliare”

Citând două surse apropiate de administrația prezidențială și o sursă din Rosneft, canalul Telegram Mozhem Obyasnit vine cu noi informații despre planul de rezervă al lui Vladimir Putin, spunând că:

„Oficiali de rang înalt au început deja să cumpere proprietăți imobiliare. Majoritatea lucrează pentru a obține drepturi de rezidență în Venezuela.

Cei de rang inferior din administrația prezidențială și din guvernul rus încearcă să obțină rezidență în Ecuador, Paraguay și Argentina, potrivit raportului respectiv.”

În special, potrivit unei surse citate, oficialii ruși au cumpărat proprietăți pe insula Margarita din Venezuela, unde sunt încrezători că vor fi în siguranță față de extrădare.

Insula Margarita din Venezuela este Courchevel-ul lor local„, a declarat sursa citată, comparând ascunzătoarea Kremlinului cu faimoasa stațiune de schi din Alpii francezi.

Recunoscând că nu are mai multe detalii, Gallyamov a declarat că:

„Simplul fapt că există un plan de evacuare este suficient. Putem înțelege că atunci când spun ‘totul decurge conform planului’, merită să ne întrebăm care dintre ele. Se pare că au mult mai multe planuri.”

Potrivit lui Vladimir Putin, totul este în regulă

Nu există probleme cu dezertarea în zona [operațiunii militare speciale]. Au existat incidente izolate, dar, în general, nu există așa ceva. … Există oameni care își părăsesc pozițiile? Da, asta s-a întâmplat.”, a afirmat Vladimir Putin, în timp ce se întâlnea cu membrii consiliului pentru drepturile omului.

De asemenea, el a negat rapoartele grupurilor pentru drepturile omului. Potrivit acestora, s-ar fi înființat tabere în care sute de transfugi ruși au fost ținuți cu forța în subsoluri. Legat de acest aspect, Putin a afirmat că astfel de rapoarte sunt false.

Avertizând că războiul va fi probabil un „proces de lungă durată”, Vladimir Putin a continuat prin a saluta cucerirea de noi teritorii ucrainene, omițând să menționeze că Ucraina a recâștigat deja unele dintre ele, și a oferit o perspectivă amenințătoare asupra unui război nuclear.

Urmăriți Playtech.ro și pe