Unde se ţine laptele în frigider, de fapt. Aşa rezistă mai multe zile, greşeala făcută de gospodine

de: Bișinicu Andreea
12 05. 2023

Ai fost la cumpărături, ai exagerat cu produsele alimentare cumpărate, iar acum ți-este teamă să nu cumva să le expire termenul de valabilitate, înainte de a apuca să le consumi? Nu îți face griji, experții îți dezvăluie câteva trucuri utile în acest sens. Cum și unde trebuie depozitate corect alimentele tale favorite.

Unde și cum trebuie depozitat laptele, ca să nu expire

Indiferent că îți place să savurezi un pahar de lapte dimineața, pe stomacul gol, îl savurezi cu cereale sau amestecat cu pudră de cacao sau biscuiți, specialiștii în nutriție recomandă consumul de lapte pentru o bună funcționare a organismului, oferindu-i acestuia aportul zilnic necesar de calciu și nutrienți de care are nevoie.

Cu toate acestea, se poate întâmpla, uneori, să ne trezim cu surprize neplăcute, atunci când nu depozităm corect produsele lactate.

Unele cutii sau sticle pot căpăta un miros înțepător, semn că laptele s-a alterat și trebuie aruncat, dacă nu este păstrat cum trebuie. Doar nu vrei să se strice laptele pe care urmează să-l pui în prăjituri sau lasagna, nu?

Ei bine, gospodinele îți vând cel mai tare pont, pentru ca tu și familia ta să vă puteți bucura de unul sau mai multe pahare de lapte proaspăt pentru cât mai mult timp. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri de faptul că produsul tău va fi depozitat corespunzător.

Citește și Cât timp rezistă laptele la frigider, după ce ai deschis cutia. Greşeala pe care o fac mulţi români

Greșeala pe care o fac toate gospodinele

Mai exact, laptele trebuie poziționat în frigider, păstrat la temperaturi cuprinse între 0 și 4°C pentru a preveni brânzirea. Sfatul experților este să îl pui în spatele frigiderului, pe rafturile cele mai de jos, acolo unde valorile termice di refrigerator sunt cele mai scăzute.

O greșeală uriașă pe care o face majoritatea gospodinelor este să mute laptele din ambalajul său original în alt recipient. Dacă vei face acest lucru, îi vei schimba, cu siguranță, gustul.

De asemenea, nu este indicat să plasezi sticla sau cutia de lapte pe ușa frigiderului, deoarece acolo temperatura este puțin mai ridicată și nu este deloc constantă, având în vedere faptul că refrigeratorul se deschide de mai multe ori pe parcursul zilei.

Citește și Câte zile ai voie să ții ouăle în frigider, de fapt. Trebuie să le arunci dacă a trecut perioada