Unde se pune icoana sporul casei. Locul în care trebuie să o așezi ca să te ferească de necazuri

Unde se pune icoana sporul casei. Locul în care trebuie să o așezi ca să te ferească de necazuri

Unde se pune icoana  sporul casei este o întrebare pe care și-o pun foarte multe persoane credincioase. Casa unui creștin ortodox nu poate fi imaginată fără icoane. Cu toate acestea, nu ar trebui să punem în casă, icoane la întâmplare. Una dintre cele mai populare icoane este reprezentată de icoana sporul casei. Foarte mulți credincioși o achiziționează pentru a o așeza în casele lor. Iată unde se pune icoana sporul casei.

Unde se pune icoana sporul casei ca să te ferească de necazuri

Conform tradițiilor bisericești, credincioșii ar trebui să se roage, întorcându-se cu fața spre est. Prin urmare, este indicat ca icoanele să fie amplasate în partea de est a locuinței, pentru ca acestea să primească lumină de la soare. De la răsărit vine mântuirea și ajutorul pe care îl primim prin rugăciuni. Doar atunci când te rogi cu fața către răsărit primești toată binefacerea adusă de icoană în casa ta.

Icoana sporul casei - unde se pune
Unde se așază icoana sporul casei

Cu toate acestea, în multe cazuri în clădirile moderne, în partea estică sunt amplasate uși sau ferestre și în acest caz nu poți pune icoana acolo. Dar unde se pune icoana sporul casei în acest caz? Alege orice alt perete. Este importantă nu numai locația peretelui în raport cu punctele cardinale, ci și libertatea și accesibilitatea acestuia. Poziția pentru rugăciune în fața icoanei ar trebui să fie convenabilă pentru toți membrii familiei.

Unde se pune icoana sporul casei

Icoana sporul casei este icoana Maicii Domnului. Aceasta are o putere deosebită. Iată unde se pune icoana sporul casei ca să beneficiezi de toată binefacerea ei. Deoarece nu este un tablou, aceasta nu poate fi poziționată oriunde. Această icoană nu trebuie să lipsească din casele creștinilor. Ea aduce iubire și în același timp protejează și ocrotește, împacă și alină dureri.

Este permis să punem icoanei sporul casei pe perete, inclusiv la capul patului sau pe masă. Preoții ne învață că această icoană este recomandat să fie așezată în camera cea mai luminoasă din casă, sau în dormitorul copiilor, cu orientare către răsărit sau fereastră. În același timp, este de nedorit ca lângă icoane să se afle:

  • tablouri seculare,
  • figurine,
  • afișe cu imagini ale sportivilor, politicienilor, muzicienilor și așa mai departe.
Icoana sporul casei - unde se pune
Unde se așază icoana sporul casei

Locul în care trebuie așezată icoana sporul casei

Dacă acest lucru nu este posibil este indicat ca în fața icoanei sporul casei să fie amplasate candele sau lumânări aprinse, mai ales în momentele de rugăciune. Această lumină aprinsă este un semn de cinstire a harului primit de la Maica Domnului. Lumina care arde cu ulei este văzută ca o rugăciune mută și ca o jertfă adusă Sfintei Marii.

În fața icoanei sporul casei mai este bine să așezăm o crenguță de busuioc care a fost în prealabil sfințit la biserică, cu ocazia Floriilor sau a oricărei alte sărbători. Această crenguță te ajută să te rogi cu pioșenie, fiind considerată ca fiind un dar de suflet. Totodată aceasta arată respectul pe are trebuie să îl avem față de icoane și în special față de Maica Domnului.

Icoana sporul casei trebuie sfințită înainte

Persoanele care au cumpărat icoana sporul casei, fie pentru ei, fie pentru a o face cadou unui prieten sau unei rude, trebuie să știe că aceasta nu se aduce în casă fără a fi sfințită la biserică. Pentru aste este nevoie de o discuție cu un preot. În urma sfințirii icoana capătă puteri binefăcătoare prin harul rugăciunii. În caz contrar rămâne la stadiul de tablou, în fața căruia nici nu este bine să te închini.

Icoana Maicii Domnului este cunoscută ca fiind ocrotitoarea casei, familiei, mamei și a copiilor. Aceasta alină suferințele oamenilor aflați în suferință, precum și a celor bolnavi și dă speranță și putere peste zi.