Unde se pune, de fapt, oțetul în mașina de spălat. Îl folosești în loc de balsam și are un efect uimitor asupra hainelor
Oțetul este un ingredient versatil, care poate fi folosit într-o mulțime de moduri. Face minuni în bucătărie, dar și la treburile casnice, la curățenie sau spălarea hainelor. Tot ce trebuie să faci este să îl așezi în mașina de spălat, dar contează mult în ce compartiment îl pui. Află tot ce trebuie despre acest truc.
În ce compartiment al mașinii de spălat se pune oțetul
Oțetul tradițional are numeroase utilizări practice în domeniul gospodăriei. El poate servi la igienizarea locuinței, precum și la eliminarea resturilor de calcar de pe diverse suprafețe.
Un remediu pe care mulți îl utilizează presupune adăugarea oțetului în mașina de spălat rufe. Lasă toate hainele ca noi, moi și bine spălate, dar contează mult în care dintre compartimente este introdus. În funcție de nevoie, alege locul potrivit.
Pentru a dizolva depunerile de calcar de pe componentele interne ale mașinii de spălat, adaugă un pahar de oțet în compartimentul destinat detergentului.
Configurează un ciclu de spălare scurt, fără a introduce haine în mașină, pentru a asigura o curățare eficientă a aparatului.
De asemenea, oțetul poate fi folosit ca înlocuitor al balsamului de rufe. El are capacitatea de a înmuia țesăturile, conferindu-le o textură catifelată și pufoasă, astfel încât nu mai este necesară utilizarea balsamului obișnuit.
Unde pui oțetul dacă vrei haine pufoase
Dacă dorești să utilizezi oțetul ca înlocuitor pentru balsamul de rufe, toarnă aproximativ jumătate de pahar de oțet în compartimentul destinat balsamului de rufe al mașinii de spălat.
Vezi și: De ce nu funcţionează scuza cu oţetul pentru şoferii prinşi băuţi la volan. Explicaţia poliţiştilor
Acest compartiment se află de obicei în partea a treia a sertarului și este marcat cu un simbol sub formă de floare. Nu trebuie să-ți faci griji în privința mirosului, deoarece oțetul va dispărea din țesături pe măsură ce acestea se usucă.
Pentru a conferi hainelor un parfum plăcut și natural, poți amesteca jumătate de pahar de oțet cu jumătate de pahar de apă și câteva picături de ulei esențial.
Cu toate acestea, trebuie să fii conștient că uleiul esențial poate cauza pete, așa că folosește acest amestec cu precauție.
Este potrivit pentru prosoape și lenjerii de pat, dar hainele delicate ar putea să se aleagă cu pete de la uleiul esențial.
La ce mai ajută oțetul
Unul dintre cele mai cunoscute și folosite scopuri ale oțetului este curățenia casei. Datorită proprietăților sale antibacteriene și de descompunere a grăsimilor, oțetul este excelent pentru a șterge suprafețe, pentru a elimina petele și pentru a îndepărta mirosurile neplăcute.
Te-ar putea interesa și: A lăsat un bol cu oţet lângă cuptor. A rezolvat o mare problemă a gospodinelor în doar câteva ore
Poți crea un spray de curățat natural amestecând o parte de oțet alb cu o parte de apă.
Depunerile de calcar pe robinete, dușuri și vasele de toaletă sunt o problemă comună. Oțetul alb, datorită acidității sale, este un aliat de încredere în lupta împotriva acestor depuneri.
Lasă să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte, apoi freacă cu o perie sau un burete. Veți fi uimiți de rezultate!
Oțetul de mere poate fi folosit într-un baie caldă pentru a ajuta la relaxarea mușchilor și a ameliora durerile musculare. Este o soluție naturală pentru a vă elibera de tensiunea acumulată după o zi obositoare.