Unde se deschide primul centru de vaccinare pentru copii. Poate începe imunizarea de pe 1 iunie

Unde se deschide primul centru de vaccinare pentru copii. Poate începe imunizarea de pe 1 iunie
Foto: UNICEF

Se va deschide primul centru de vaccinare pentru copii. Unde își vor putea aduce părinții micuții pentru a li se administra serul împotriva coronavirus. Imunizarea începe chiar din data de 1 iunie.

Se deschide primul centru de vaccinare pentru copii

Autoritățile înștiințează populația cu o nouă veste uriașă! Se va deschide primul centru de vaccinare împotriva COVID-19. Oficialii anunță că primul centru pentru imunizarea micuților va fi inaugurat în zilele următoare.

Mulți dintre părinții care au luat la cunoștință anunțul au fost dezamăgiți că vaccinarea începe abia pe 1 iunie. Serul va fi administrat minorilor cu vârstele cuprinse între 12 și 15 ani. Concret, este vorba despre centrul mobil din parcul Lumea Copiilor din Capitală care va fi deschis zilnic între orele 08:00 – 20:00.

Autoritățile speră ca până la data menționată deschiderii totul va fi pus la punct și din prisma legislativă, iar tocmai de ziua lor copiii să se vaccineze. „Să vină în parc să se distreze, să se relaxeze de ziua lor și să se și vaccineze pentru ei și pentru sănătatea lor.

În acest centru se află două fluxuri de vaccinare la care vor putea fi imunizați în jur de 6.000 de copii pe lună”, a declarat Violeta Boerescu, purtător de cuvânt Primăria Sectorului 4. Imunizarea unui minor va fi posibilă doar cu acordul părinților săi sau tutorelui legal. Agenția Europeană a Medicamentului a hotărât utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech aceștia.

Unde se deschide primul centru de vaccinare pentru copii?
Unde se deschide primul centru de vaccinare pentru copii?

„Este obligatoriu consimțământul părinților”

„Procesul de vaccinare se poate efectua în centrele existente, în cabinetele de medicină de familie (…), precum și în cadrul unor evenimente de tip maraton de vaccinare sau centre de tip drive-thru. Este obligatoriu consimțământul părinților. De asemenea, vaccinarea se poate face cu sau fără programare – pe platformă, programările se vor face în contul părinților, începând de săptămâna viitoare.  Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”
Dr. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare (Sursa: mesaj video Facebook.com)

  • Medicii din Germania sunt sceptici în privința vaccinării copiilor

”Cu toate acestea, din cauza cantității reduse de vaccin, guvernul trebuie să spună clar și sincer că va dura săptămâni întregi până când toți doritorii pot să fie vaccinați.

O altă asociație, a Orașelor și Municipalităților din Germania, solicită accelerarea semnificativă a campaniei de vaccinare. ”Obiectivul nostru trebuie să fie vaccinarea a 60 de milioane de cetățeni până în luna iulie”, a declarat directorul general Gerd Landsberg pentru ziarul „Rheinische Post” din Düsseldorf.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI