Unde se construieşte cel mai mare LIDL din România. Va avea loc de joacă pentru copii şi 2 etaje

Unde se construieşte cel mai mare LIDL din România. Va avea loc de joacă pentru copii şi 2 etaje
Unde se construieşte cel mai mare LIDL din România. Ce prevede proiectul care a fost dezbătut luni, 19 septembrie.

Reprezentanții lanțului de supermarketuri LIDL continuă să investească în extinderea rețelei de magazine. O nouă unitate comercială, planificată într-un alt format, va fi deschisă într-unul dintre marile orașe ale țării. Aceasta va fi edificată pe două niveluri supraterane, parter și etaj. Află în rândurile de mai jos unde se construieşte cel mai mare LIDL din România.

Unde se construieşte cel mai mare LIDL din România

La începutul săptămânii curente, Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a dezbătut un proiect potrivit căruia LIDL intenționează să demoleze un supermarket din cartierul Bună Ziua și să îl înlocuiească cu unul nou. Unitatea comercială ar fi diferită de toate celelalte supermarketuri din țara noastră.

Conducerea societății deține lângă Grand Hotel Italia, din cartierul clujean Bună Ziua, o suprafață de 7.653 de metri pătrați. Adică, cu peste 100 de metri pătrați mai mult decât în urmă cu jumătate de an. Reprezentanții LIDL România vor să folosească această zonă pentru construirea unui supermarket renovat.

Potrivit proiectului cu pricina, noul magazin LIDL ar urma să fie extins pe două niveluri supraterane, parter și etaj. Primarul municipiului Cluj-Napoca și-a dat aprobarea pentru demararea proiectului, însă cu două condiții. Prima se referă la amplasarea pe acoperișul magazinului a unui loc de joacă pentru copii. A doua prevede plantarea unui copac la fiecare trei locuri de parcare pentru mașini, potrivit media9.ro.

„Proiectul primește aviz favorabil, cu două condiții: loc de joacă pe acoperiș, avizat de comisia de estetică urbană, și un copac la trei locuri de parcare”, a declarat primarul Emil Boc, potrivit sursei citate.

Cum va arăta magazinul LIDL din Cluj-Napoca

Magazinul LIDL de la Cluj-Napoca nu se va diferenția doar prin nivelurile supraterane pe care le va prezenta. Arhitecții care lucrează la proiect au propus ca între viitorul LIDL și viitorul mall Green Square să fie realizată și o conexiune pietonală. În ședința Comisiei de Urbanism, arhitectul Mircea Crișan a explicat că aceasta ar putea fi folosită în vremurile ploioase.

„Trebuie să fie un Lidl unicat, mai ales că este în topul vânzărilor din țară”, a subliniat arhitectul Vlad Negru, în cadrul ședinței la care a participat și primarul Emil Boc.

De asemenea, se mai propune reamenajarea acceselor existente din străzile din apropierea magazinului, amenajarea de alei carosabile și pietonale, post trafo, amplasare elemente publicitare (unipol, totem, panouri publicitare), racorduri și branșamente la rețelele existente pe strada Bună Ziua, potrivit sursei citate.

Citește și: Ce a pățit un cuplu din cauza unui magazin Lidl. Au făcut și plângere la tribunal: ‘Nu se poate face nimic’

Edilul municipiului Cluj-Napoca a dat undă verde proiectului care prevede renovarea magazinului LIDL, însă cu cele două condiții amintite mai sus.