Unde poți urmări în direct încoronarea Regelui Charles. La ce oră începe marele eveniment

de: Ionuț Vieru
05 05. 2023

Încoronarea Regelui Charles al III-lea este unul dintre cele mai importante și așteptate evenimente din acest an. Casa Regală va transmite în direct momentul istoric. Află în rândurile următoare unde poți urmări în direct încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Unde poți urmări în direct încoronarea Regelui Charles al III-lea

Întreaga planetă va urmări încoronarea Regelui Charles al III-lea, un moment istoric pentru toată lumea. Transmisiunea live va putea fi urmărită și de români. Unde poți urmări în direct încoronarea Regelui Charles al III-lea?

Încoronarea va fi transmisă în direct de către BBC, începând la ora 7:30, ora 9:30 în București. Ziua istorică va începe cu „procesiunea Regelui”. Regele Charles a ajunge cu trăsura la Westminster Abbey de la Palatul Buckingham. Ceremonia urmează să înceapă la ora 13:00 în România și va dura circa o oră.

  • Încoronarea Regelui Charles la TVR 1

Ceremonia de încoronarea va fi transmisă în direct la TVR 1 și TVR Info sâmbătă, 6 mai, la ora 12:30, în cadrul unei ediții speciale moderate de către Roxana Zamfirescu și Bogdan Iancu. De asemenea, ediția specială va fi urmată la TVR 1 de premiera „Ora Regelui”, de la ora 15:30.

„Vom transmite istoria în direct din inima Londrei. În toate aceste zile în care o întreagă planetă va privi spre Marea Britanie, TVR va fi acolo unde se scrie istoria – la Palatul Buckingham și la Abația Westminster, dar și pe bulevardele pline de oameni, unde toată lumea va striga: Dumnezeu să îl ocrotească pe Rege!. O să vă arătăm imaginile impresionante cu o ceremonie veche de sute ani”, adaugă Vlad Ungar, jurnalist al televiziunii publice, trimisul special al Ştirilor TVR.

  • Încoronarea Regelui Charles la Pro TV

Încoronarea Regelui Charles al III-lea va fi transmisă, în direct, și de către postul de televiziune Pro Tv, în cursul zilei de sâmbătă, 6 mai. Știrile Pro Tv prezintă o ediție specială care începe de la ora 07:00, până la 10:30 și de la 11:30 până la 15:00. De asemenea, evenimentul va fi în direct și pe Voyo. Cosmin Stan va transmite sâmbătă, în direct de la Londra, încoronarea Regelui Charles al III-lea.

Citește și: Preparatul secret care va fi folosit la încoronarea regelui Charles. E vechi de 20 de ani

  • Încoronarea Regelui Charles în programul Prima TV

Sâmbătă, 6 mai, va avea loc ediția specială Focul la Prima TV, începând cu ora 11:30. De la această oră și până la 12:30 va fi difuzată emisiunea „Insider Politic” cu Sebastian Zachmann și invitatul Theodor Paleologu.

De la 12:30 până la 14:00, Irina Gologan și invitații ei, istoricul Bogdan Mugescu și specialistul în etichetă Ruxandra Lacatuș vor comenta în direct imaginile ceremoniei.

  • Încoronarea Regelui Charles al III-lea la Antena 3

Încoronarea Regelui Charles al III-lea, un moment istoric, va fi transmis în direct sâmbătă, de la Londra, la Antena 3 CNN. Maria Coman, corespondent la evenimentele Casei Regale Britanice de 15 ani, va transmite live încoronarea Regelui Charles.

  • Încoronarea Regelui Charles în programul Euronews

Euronews România a pregătit o serie de emisiuni și transmisii live cu ocazia încoronării Regelui Charles, care va avea loc pe data de 6 mai. Momentul încoronării este unic și va putea fi urmărit în direct la Euronews, acolo unde puteți urmări și momente cheie, precum plecarea Regelui de la Palat, până la ceremonia de la Westminster Abbey și scenele de la balcon.

Citește și: Probleme pentru Regele Charles chiar înaintea încoronării. Momente delicate în familia regală

„Suntem extrem de emoționați și onorați, în același timp, să putem participa la un astfel de eveniment, iar misiunea noastră este nu doar să prezentăm desfășurarea ceremoniei, ci să îi facem pe cei de acasă să simtă că sunt și ei prezenți acolo, alături de noi. Ne dorim să trăiască emoția de la fața locului și garantăm că în programele noastre vor găsi informații uile despre întreg evenimentul și însemnătatea lui și vor avea parte de o experiență completă”, a declarat Vitalie Cojocari, prezentator Euronews România.

Vitalie Cojocari și Andreea Gurban sunt corespondenții Euronews are vor acoperi evenimentul istoric, iar spectatorii se vor putea bucura de cele mai recente știri din inima Londrei.