Unde poți mânca sarmale, ciorbă și ardei umpluți în Thailanda. Gustul este autentic, aproape ca la mama acasă. Cât costă

de: Andreea Vînătoru
31 01. 2024

La fiecare început de an, majoritatea oamenilor preferă să plece în țări exotice, departe de frigul din România. Cei mai mulți aleg să meargă în Thailanda, una dintre cele mai vizitate țări exotice din lume, după China. Milioane de turiști explorează anual Thailanda, pentru peisajele mirifice, dar și pentru preparatele culinare. Însă puțini știu că în Thailanda există și un restaurant care servește doar mâncare tradițională românească.

O româncă deține un restaurant în Phuket, Thailanda

Thailanda are una dintre cele mai mari bucătării din lume, iar cei care merg acolo sunt înnebuniți după mâncărurile aromatizate cu ierburi, mirodenii și rădăcinoase. Se știe că fiecare popor are specialitățile sale culinare, așa cum se întâmplă și cu poporul românesc. Mâncărurile tradiționale de la noi din țară au ajuns să fie extrem de apreciate pe toate continentele. Și asta datorită unor români care au ales să ducă peste hotare gusturile autentice românești.

Este și cazul Danielei Milenti, o antreprenoare originară din Hâncești, care a decis să deschidă un restaurant cu specific tradițional moldovenesc în Thailanda. Împreună cu soțul ei, românca a pus bazele localului în anul 2021. Restaurantul care servește sarmale, ciorbă, ardei umpluți, plăcinte cu brânză sau mămăligă se află în orașul Phuket, și este destul de tranzitat.

Citește și: Secretul borşului de găină „ca la bunica”. Ce trebuie să faci pentru un gust ca în copilărie

Cum a ajuns să aibă succes

Daniela Milenti a declarat că este pasionată încă din copilărie de bucătărie, iar când a avut posibilitatea să deschidă un restaurant, tânăra nu a stat pe gânduri nicio clipă. Așa a ajuns în Thailanda, unde deține un mic local cu produse tradiționale românești.

Sarmelele în foi de viță de vie fac ravagii. foto: facebook

„Împreună cu soțul am deschis un mic restaurant în Phuket. Am fost surprinși plăcut de succesul pe care îl are bucătăria moldovenească în Thailanda”, a spus tânăra, conform diez.md. 

Cât despre produsele care se regăsesc în restaurantul ‘Moldova’, antreprenoarea a declarat că este dificil să găsești în Thailanda brânză de vaci, borș acru, cimbru sau leuștean. De aceea, s-a apucat să pregătească acolo brânza de vaci și borșul acru, iar verdețurile le aduce direct din Moldova.

„Producem singuri brânza de vaci, fermentăm borș acru, varză și chefir, iar cimbrul și leușteanul îl aducem din Moldova”, a mai adăugat aceasta.

Citește și: Delia, o nouă vacanţă exotică. Vedeta a plecat în Thailanda, cât plăteşte pentru o noapte de cazare la un resort de lux

Vrea să deschidă și un restaurant în Bangkok

Restaurantul este plin de turiști de toate naționalitățile. De când a deschis localul, thailandezii au început să îndrăgească bucatele tradiționale moldovenești. În plus, Daniela Milenti plănuiește ca pe viitor să deschidă un restaurant și în Bangkok.

„Majoritatea celor care vin la noi în restaurant nu știu despre Moldova. Noi le povestim care sunt motivele să ne viziteze țara, despre bogățiile noastre culturale și gastronomice. Ne mândrim că suntem moldoveni și avem posibilitatea să promovăm cultura și bucatele tradiționale moldovenești”, a mai conchis aceasta.

Pe rețelele de socializare, restaurantul româncei este lăudat de cei care îi trec pragul, iar prețurile nu sunt deloc mari. Două persoane pot savura preparatele tradiționale din Moldova cu aproximativ 100 de lei.
„Am vizitat acest loc de multe ori, pentru mic-dejun, prânz și cină. Este o mâncare grozavă, copioasă”, „Mâncarea este uimitoare, gustoasă, proaspătă. Toate preparatele sunt făcute în casă cu drag”, sunt o parte dintre comentariilor celor care au mâncat la restaurantul din Thailanda.