Unde își petrec Regele Charles și Camilla vacanța de vară. E Raiul pe pământ, mulți români visează să ajungă acolo

de: Ionuț Vieru
14 06. 2024

Familia regală va renunța la îndatoririle pe care le au pentru o scurtă perioadă de timp în viitorul apropiat. Regele Charles și Camilla au pregătit o vacanță de vară departe de obligațiile regale.

Ce vacanță au planificat Regele Charles și Camilla

Fiecare membru regală are o destinație preferată de vacanță. Prințesa Margareta a favorizat de-a lungul timpului insula Caraibe Mustique, în timp ce Regele Carol al III-lea venea des în România atunci când îi permitea timpul.

Cu toate acestea, există o locație în ghidul de călătorie regal britanic care a devenit locul preferat al familiei. Aici își petrec vara de cele mai multe ori. A fost descris cândva de regina Victoria ca fiind „raiul pe pământ”.

Este vorba despre Castelul Balmoral din ținuturile înalte ale Scoției. Considerat ca fiind casa oficială de vacanță de vară a familiei regale britanice, castelul cu turnuri de piatră este amplasat pe o suprafață de 50.000 de acri, incluzând păduri și mlaștini, zonă ideală pentru sporturi precum vânătoarea.

De cele mai multe ori, familia regală își planifică vacanța de vară în august, când cei mai tineri membri sunt în vacanță. Regina Elisabeta a II-a venea foarte des în lunile august și septembrie la Castelul Balmoral.

Castelul Balmoral

Cine a construit Castelul Balmoral?

Pe moșia Balmoral există un castel din secolul al XIV-lea, deși nu a fost cunoscut pe scară largă până în 1852, când Victoria și Prințul Albert l-au cumpărat după ce s-au îndrăgostit de peisajul rural scoțian.

Se pune că dealurile și pădurile sălbatice l-au atras pe Albert deoarece erau foarte asemănătoare cu geografia patriei sale, Germania.

Cuplul regal a extins moșia cumpărând teren în zonele înconjurătoare și a demolat vechiul castel, construind o structură complet nouă în stil neo-medieval, cu o turelă principală flancată de galerii.

Victoria și Albert au achiziționat moșia folosind fondurile lor private și astfel rămâne proprietate privată trecută de la un membru al familiei regale la altul. Moșia a fost moștenită de regele Edward al VIII-lea când tatăl său, regele George al V-lea, a murit în 1936.

Când Edward a abdicat de la tron a trebuit să se negocieze un act delicat de vânzare, astfel încât proprietatea care devenise atât de strâns legată de monarhie să fie transferată fratelui său, noul rege George al VI-lea.

Regina Elisabeta a moștenit Castelul în anul 1952, iar Regele Charles a luat în posesie moșia după moartea ei.