Unde găsești cele mai frumoase plaje sălbatice din Grecia. Sunt apropiate de România

de: Ioana Bucur
12 07. 2023

Este destinația de vacanță aleasă an de an de foarte mulți români, fiind cuceriți de peisajele spectaculoase, serviciile de bună calitate și prețurile accesibile. Dacă îți dorești o experiență inedită, un specialist în turism a făcut câteva recomandări. Află, din rândurile de mai jos, unde găsești cele mai frumoase plaje sălbatice din Grecia. Se ajunge ușor din România.

O destinație de vacanță de neratat pentru români

Vara aceasta, așa cum se întâmplă în ultimii ani, Grecia a rămas destinația de vacanță aleasă de foarte mulți români. Oamenii se întorc cu plăcere în stațiunile preferate, fiind cuceriți de peisajele spectaculoase, plajele cu nisip fin, apa turcoaz, serviciile de bună calitate și, nu în ultimul rând, prețurile accesibile.

Pare că există câte o stațiune pentru fiecare categorie de turiști, de la cuplurile în căutarea unei escapade romantice, familiile cu copii mici, până la cei care își doresc să se deconecteze de haosul și agitația cu care s-au obișnuit acasă.

„Pentru familii cu copii mare parte a locațiilor din Grecia sunt dedicate. Avem regiunea Halkidiki, Thassos, pentru cei cu buget ceva mai mic avem Paralia Katerini și Olympic Beach și apoi avem insulele grecești precum Rhodos, Creta, Corfu, Zakynthos, Kos, Skopelos, Skiathos sunt foarte bune pentru familiile cu copii.

În anumite insule precum Corfu și Zakynthos se poate ajunge și cu mașina sau cu autocarul, pe cele din Marea Egee în general se ajunge cu avionul, dar cursele sunt scurte, de o oră, o oră și ceva, deci ideale pentru familiile cu copii”, a explicat Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), potrivit Ziare.com.

Te-ar putea interesa și: Ce a pățit un român în Grecia întrece orice imaginație. Își parcase mașina regulamentar, avertisment pentru turiști

Unde sunt cele mai frumoase plaje sălbatice din Grecia

Pentru cei care își doresc o experiență inedită, specialistul a dezvăluit unde sunt cele mai frumoase plaje sălbatice din Grecia.

Cel mai bun exemplu este Insula Samothraki, la distanță destul de mică de Thassos. Este o destinație rustică, romantică, fiind una dintre cele mai apropiate insule de România.

„Grecia are și insule mai rurale, zone rustice, plaje sălbatice, unde merg mai ales localnicii. Un exemplu este Insula Samothraki, care este foarte aproape de Thassos și una dintre cele mai apropiate insule de România.

Este o destinație rustică, mai romantică, care are plaje sălbatice, nu are hoteluri mari, ci mai mult vile, pensiuni. La fel cum este și în Skopelos de exemplu”, a adăugat Traian Bădulescu, pentru sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Anunțul unui român care a stat la all-inclusive în Grecia, Bulgaria și România. Mesajul lui te va surprinde