Unde este zăpadă la munte. Staţiunea în care se poate schia fără probleme de Crăciun

de: Ioana Bucur
19 12. 2023

Cu toate că, în unele zone ale țării, ne bucurăm de temperaturi blânde, cu mult peste valorile normale pentru această perioadă a anului, în alte zone, amatorii de sporturi de iarnă au toate motivele să fie fericiți. Află, din rândurile de mai jos, unde este zăpadă la munte, care este stațiunea în care se poate schia fără probleme de Crăciun.

S-a dat startul sezonului de schi în România

În timp ce în multe regiuni ale țării, termometrele afișează valori ce pot depăși zece grade Celsius, într-o stațiune din România zăpada a ajuns să măsoare peste jumătate de metru, este un adevărat rai pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Turiștii români, dar și cei străini, se bucură din plin de debutul sezonuluii de schi și au luat cu asalt stațiunea Mădăraș din județul Harghita. Acolo au fost deschise toate pârtiile, cinci la număr.

„Cazarea şi masa nu mi s-au părut chiar atât de costisitoare”

Situată la o altitudine de peste 1.700 de metri, este considerată una intre cele mai impresionante destinații de schi din țară. Numărul vizitatorilor va fi în continuă creștere, în condițiile în care tarifele sunt pentru toate buzunarele.

Prețurile pentru utilizarea instalațiilor de cablu încep de la 90 de lei pentru o perioadă de două ore și pot ajunge până la 700 de lei pentru un abonament valabil timp de șase zile.

„E cea mai bună pârtie şi pentru începători şi pentru profesionişti”; „E foarte frumos în Mădăraş. Am venit la schi. E foarte frig, e un pic de ceaţă, zăpadă mare”; „Cazarea şi masa nu mi s-au părut chiar atât de costisitoare, în schimb urcările mi se par destul de scumpe”; „Nu ne-a plăcut tuturor faptul că avem cartele pe şase zile, dar nu putem utiliza pârtia şi seara. Adică pentru seară o să avem nevoie de cartele separate şi asta nu ne ajută”, au spus câțiva turiști pentru observatornews.ro.

Te-ar putea interesa și: Stațiunea care este ‘Elveția României’. Peisajele sunt ca în povești, te vei îndrăgosti pe loc

Vreme neobișnuit de caldă

Marți, 19 decembrie, meteorologii au anunțat valori maxime ce vor depăși 10 grade Celsius, cu mult peste mediile considerate normale pentru această perioadă a anului.

”Astăzi, temperaturile sunt foarte ridicate. În partea de sud a țării vom avea maxime de peste 10 grade Celsius, în măsura în care, în mod normal, noi ar trebui la nivelul întregii țări să înregistrăm temperaturi cuprinse între -2 și 5 grade. Așadar, avem cu până la 9 grade peste normele climatologice.

Temperaturile încep să scadă, deși rămân în continuare peste ceea ce ar trebui să avem în mod normal pentru această perioadă. Însă trendul este de scădere, astfel încât vom avea maxime cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 8…9 grade, cu alte cuvinte mai scăzute decât astăzi”, a explicat meteorologul Meda Andrei, la Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Cât costă să schiezi în Bulgaria, la final de 2023. Comparaţie cu preţurile din România