Unde este răcoare în România. Locul în care s-au înregistrat 16 grade pe 19 iulie 2023
Într-o mare parte din țară locuitorii suferă din cauza temperaturilor mari, în timp ce în altă parte românii tremură de frig, la propriu. Așadar, unde este răcoare în România. Locul în care s-au înregistrat 16 grade pe 19 iulie 2023.
Care este cel mai răcoros loc din România la ora actuală. Câte grade s-au înregistrat acolo
Într-un loc din România este răcoare, chiar frig în opinia multora, acolo înregistrându-se temperaturi de primăvară.
Românii care au ales să fugă de căldura din marile orașe spre munte au tras lozul câștigător, pentru că în aceste zone este mai răcoare.
Bâlea Lac, cel mai răcoros loc din România
Astfel, cel mai răcoros loc din țară la ora actuală este Bâlea Lac, unde termometrele nu au depășit 16 grade Celsius. De asemenea, în zonă încă mai este și zăpadă. Astfel, tuirștii ajunși aici se bucură de răcoare, dar și de o bulgăreală, aproape de sfârșitul lunii iulie.
Se cunoaște bine faptul că o mare parte dintre români se îndreaptă către răcoarea munților, în detrimentul căldurii toropitoare de pe litoral. Și în acest an, unii dintre ei au ales să meargă la Bâlea, pe Transfăgărășan, cea mai frumoasă destinație din țară.
Vine urgia în România
Pe de altă parte, meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat că vine urgia în România. Alertele de caniculă dispar din anumite zone din țară, iar pentru alte zone au fost emise alerte de vrme rea.
ANM a emis astăzi, 19 iulie 2023, o nouă alertă de tip cod portocaliu de vreme rea. De azi de la orele 18:00 până joi, 20 iulie 2023, ora 10:00, sunt prognozate vijelii, grindină și ploi torențiale.
”În intervalul menționat în Banat și vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp)”, informează ANM.
Unde este Cod galben de ploi
În plus, astăzi este în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil de la ora 12:00 până joi, la ora 10:00. În intervalul prognozat, în Banat, Oltenia, vestul Munteniei, Maramureș, în unele zone din Transilvania și la munte, vor fi intensificări ale vântului, vijelii, grindină și ploi torențiale. Cantitățile de ploi căzute vor varia între 20 șși 40 de litri pe metru pătrat.