Unde a votat Liviu Dragnea? Misterul votului șefului PSD. De ce a votat atât de târziu

Autor: Andrei Simion - 19:45, 26 mai 2019
Liviu Dragnea a votat la Liceul Jean Monnet din Capitală

Liviu Dragnea a votat în jurul orei 19.30, la Liceul Jean Monet din Capitală. La intrare, șeful PSD a evitat să de avreo declarație. Acesta a părut foarte sobru și a fost zgârcit în comentarii, pe tot parcursul cât a fost însoțit de jurnaliști.

Liviu Dragnea a votat la Liceul Jean Monnet din Capitală

În această seară, liderul PSD urmează să anunțe candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Călin Popescu Tăriceanu, aliatul său de la guvernare, speră să fie el cel nominalizat la aceste alegeri.

Liviu Dragnea a făcut declarații imediat după ce a votat. Duminică seara, aglomerația a fost cuvântul de ordine la liceul unde votează majoritatea liderilor politici din România. În cursul zilei de astăzi, la același liceu au votat și Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, dar și alți lideri politici. Șeful PSD a stat la coadă pentru a vota, la fel ca și predecesorii săi, care au votat însă șa primele ore ale dimineții de duminică.

Liviu Dragnea a luat toate cele trei buletine de vot, ceea ce înseamnă că a votat și la referendum
Liviu Dragnea a luat toate cele trei buletine de vot, ceea ce înseamnă că a votat și la referendum

”Nu văd de ce e o surpriză pentru că eu susțin tema de la referendum! Așa și PSD a votat. Dacă nu aș fi vrut să votez, nu aș fi spus cp susțin referendumul. E o zi bună că au fost mulți oameni la vot. Îmi pare rău că au fost cozi foarte mari. În diaspora, ar trebui să îi întrebăm pe ambasadori de ce nu au informat depsre secțiile de vot.”, a declarat Liviu Dragnea, mai rece și mai sobru decât de obicei.

Liviu Dragnea, misterul votului. Unde a fost liderul PSD

Liviu Dragnea a evitat să urmeze tradiția din alți ani, când toți liderii PSD votau la primele ore ale duminicii. Se pare că de această dată, liderul  PSD a sperat să nu mobilizeze oamenii pentru a-și exprima opinia și pentru referendumul pe care știm cu toții că nu îl susține. De asemenea, Liviu Dragnea a evitat astfel să se întâlnească la vot și cu alți adversari politici. Așa, nu a fost nevoit să dea ochii în această zi nici cu Klaus Iohannis, nici cu Viorica Dăncilă, cu care am observat că și-a răcit relația de lucru din ultima vreme.

Momentele tensonate au fost când Liviu Dragnea a intrat în liceu însoțit de un grup de jurnaliști care i-au îmbrâncit pe cei prezenți, potrivit celor de la Digi 24.

Urnele se vor închide la ora 21.00, chiar dacă s-a făcut apel pentru prelungirea acestui program. În diaspora, spre exemplu, nu toți oamenii vor putea să voteze până la închiderea secțiilor de votare.