Un test de matematică a împărțit lumea în două. Care este răspunsul corect al ecuației?

de: Corina Oprea
21 10. 2023

Cel mai controversat test de matematică. Acest exercițiu a împărțit lumea în două, pentru că nimeni nu reușește să cadă de acord cu rezultatul. Este o ecuație extrem de grea, dar nu imposibilă. Doar cei mai buni o pot rezolva, îți dă bătăi mari de cap.

Cel mai greu test de matematică

Testele de matematică sunt una dintre cele mai interesante metode de a-ți testa aptitudinile. Exercițiul de astăzi este unul extrem de complex, care îți pune serios mintea la contribuție, dar și răbdarea la încercare.

Este un test extrem de complicat, la care trebuie să fii foarte atent. Este foarte important să analizezi cu atenție fiecare ecuație, iar abia apoi vei fi capabil să o rezolvi pe cea finală.

Nu te grăbi să dai un răspuns, pentru că nu este deloc așa cum te aștepți în primă fază. Acesta este secretul, să analizezi atent fiecare operație, să respecți ordinea și să te concentrezi pe detalii.

Întrebarea este, aparent, simplă, dar până și cei care spun că sunt buni la matematică au greșit răspunsul. Ai o singură șansă, crezi că tu poți rezolva problema sau te numeri printre cei ce se dau păgubași?

Testul pentru elevi dă bătăi de cap adulților

Atât cei care a ceva dificultăți la matematică, precum și cei care se consideră pricepuți în acest domeniu, se pot confrunta cu o provocare reală atunci când primesc această întrebare de test. A fost concepută pentru elevi, dar le dă mari bătăi de cap adulților.

Vezi și: Test IQ. Găsește tigrul din imagine. Reușești să-l vezi în 9 secunde?

Cerința aparent simplă a întrebării presupune să identifice cu ce este egal 3 într-o anumită secvență. Cu toate că inițial pare a fi o sarcină ușoară, răspunsul la această întrebare nu este la îndemâna oricui, indiferent de nivelul său de abilități matematice sau ambiția de care dau dovadă.

9=90

8=72

7=56i 6=42

Acum, întrebarea este: 3=? Nu te grăbi să dai un răspuns, dar fii, totuși, agil. Nu trage de timp și încearcă să obții un timp cât mai bun, de mai puțin de un minut. Se spune că doar geniile reușesc să rezolve acest exercițiu atât de repede, cei cu un IQ ridicat, care s-au înțeles bine cu matematica la școală.

Care este, de fapt, răspunsul

Problema a devenit celebră în mediul online și a strâns peste 1,4 milioane de vizualizări pe Twitter. Mulți au lăsat comentarii cu presupusele răspunsuri, dar prea puțini au și reușit să îl dea pe cel bun.

Te-ar putea interesa și: Mută un singur băţ de chibrit pentru a obţine o egalitate corectă! Testul de IQ pe care vrei să îl încerci

Au fost puse în joc două răspunsuri: 12 și 18. Pentru fiecare în parte, internauții au oferit și explicații. Unii dintre ei au luat în calcul chiar și posibilitatea ca exercițiul să fie incomplet. Totul ține, însă, de felul în care interpretezi secvența.

„3 = 18 Pentru că… 9 × 10 = 90, 8 × 9 = 72, 7 × 8 = 56, 6 × 7 = 42, Sooooo 3 × 6 = 18.” Dar, ce se întâmplă dacă o parte a secvenței a fost tăiată? Ar trebui să luăm în considerare ce ar putea fi egale cu 5 și 4? Cu excepția cazului în care… Înseamnă să o ducă numeric în jos la 5, 4 și apoi 3, caz în care ar fi: 5 × 6 = 30, 4 × 5 = 20, 3 × 4 = 12.”, au scris în mediul online.

O altă persoană a explicat: „12 este răspunsul. Motiv: 9 x 10 = 90 8 x 9 = 72 (??? x (??? + 1) … Deci, 3 x (3 + 1) = 3 x 4 = 12.” Răspunsul logic ar fi acesta, dar și 18 poate fi luat în calcul, în funcție de modul în care privești exercițiul.

Tu ce răspuns ai obținut? Dacă este unul dintre cele două, poți spune că stai destul de bine la capitolul matematică, dar și la atenție, pentru că nu te-ai pierdut printre detalii. Este un joc înșelător, ai șanse să faci multe greșeli din grabă.