Un tânăr din Bârlad a câștigat peste 160.000 de euro, după ce a vândut arme pentru un joc online. Acum este condamnat pentru evaziune fiscală

Un tânăr din Bârlad a câștigat peste 160.000 de euro, după ce a vândut arme pentru un joc online. Acum este condamnat pentru evaziune fiscală
Un tânăr din Bârlad a câștigat peste 160.000 de euro, după ce a vândut arme pentru un joc online

Un tânăr Vaslui a fost condamnata pentru evaziune fiscală, după ce a vândut arme virtuale pentru un joc video și nu a declarat veniturile. Tânărul a plătit prejudiciul de 113.000 de lei, iar magistrații au decis achitarea acestuia.

Condamnat pentru evaziune fiscală după ce a vândut arme virtuale într-un joc

Inițial, tânărul din Bârlad a fost condamnat pentru evaziune, însă a fost achitat după ce a plătit prejudiciul. Vasluianul datora statului peste 113.000 de lei. Legea spune că odată achitat prejudiciul, fapta nu se mai pedepsește, așa că tânărul a scăpat de închisoare.

Acesta fusese condamnata în luna februarie pentru evaziune fiscală. Până atunci, câștigase 165.000 de euro vânzând diferite skin-uri, precum arme, accesorii, armuri, iteme modate, și servicii web. Cu toate acestea, potrivit presei locale, veniturile nu au fost declarate la Fisc.

Tânărul și-a recunoscut faptele, iar magistrații Tribunalului Vaslui au luat în calcul o pedeapsă cuprinsă între 8 și 32 de luni de închisoare. Într-un final, s-au oprit asupra unei condamnări de 1 an de închisoare, cu suspendarea executării. De asemenea, va fi supravegheat timp de doi ani.

Tânărul a făcut apel împotriva sentinței

Tânărul din Bârlad a făcut apel împotriva sentinței, acesta fiind judecat din nou la Iași. Aici, judecătorii au constatat că pârâtul a plătit prejudiciul cauzat, penalitățile și dobânzile. Mai mult de atât, după declararea apelului, tânărul a achitat și un spor de 20% din sumă.

În această situație, conform legii, fapta nu se mai pedepsește, iar magistrații Curții de Apel au dispus încetarea procesului penal. De asemenea, sentința este definitivă. Banii câștigați au fost câștigați între anii 2015 – 2019, însă nu au fost declarați la ANAF.

„În urma verificãrilor realizate la Administratia Judeteanã a Finantelor Publice (AJFP) Vaslui, pentru anii 2016 – 2019, s-a constatat cã Dãnut I. nu a declarat venituri, iar pentru anul 2015 a declarat un venit brut de 74.176 lei prin declaratia depusã la data de 3 iulie 2019.

Procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui au deschis pe numele sãu un dosar pentru evaziune fiscalã, iar pentru determinarea veniturilor obtinute au fost solicitate informatii de la entitãtile bancare la care detinea conturile.

Astfel, s-a constatat cã în perioada anilor 2015- 2019, tânãrul pasionat de gaming a cîstigat peste 160.000 de euro (648.853 lei, 29.528 euro si 1.830 lire sterline). Pentru sumele obtinute (mai putin cele din anul 2019, pentru care nu era finalizat termenul de declarare la momentul declansãrii anchetei), gamerul ar fi trebuit sã plãteascã 113.453 lei impozite si contributii la stat.”, se mentioneazã în motivarea sentintei datã de Tribunalul Vaslui.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI