Un tânăr de 19 ani a dat lovitura în afaceri. Cum a reușit să vândă un ou cu 150 de lei

de: Rosu Ioana
16 02. 2023

Unii oameni sunt născuți să dezvolte afaceri prospere, alții să încerce, iar o mare parte dintre oameni lucrează pentru un angajator care are propria afacere. Un tânăr de 19 ani a impresionat o țară înteragă cu ideea sa de afacere, căreia mulți dintre noi nu i-ar fi dat credit. Așa se face că, Denis Caba, student la USAMV Cluj, a avut o idee inedită, care a dat roade pe piața din Arad și nu doar atât. Iată cum a reușit să câștige venituri substanțiale din pasiune pentru păsări.

Cum a reușit tânărul să fie un exemplu pentru mulți antreprenori

Există afaceri pentru care ai băga mâna în foc că vor avea succes, dar care nu au nicidecum rezultatul scontat și afaceri care cresc înfloritor, deși așteptările erau destul de mici.

Acesta este și cazul lui Denis, tânărul de 19 ani care manageriază o afacere cu păsări exotice, născută dintr-o pasiune din copilărie pentru aceste vietăți. Iubind de mic păsările, studentul fermier crește în prezent aproximativ 700 de păsări rare, iar de la unele dintre ele, studentul scoate bani frumoși din vânzarea ouălelor.

Un exemplu concret este vâznzarea oului de strut emu, un tip de aliment foarte rar, deoarece aceste păsări fac aproximativ 25 de ouă pe iarnă. Datorită rarității accestor ouă, tânărul vinde un singur ou la prețul de 150 de lei, probabil o avere pentru mulți dintre noi.

Potrivit declarațiilor făcute de student, un astfel de ou cântărește aproximativ 600-700 de grame, greutate echivalentă cu 20 de ouă de găină, fiind unul dintre cele mai mari din lume. Pe lângă mărimea sa semnificativă, ouăle de strut emu se remarcă printr-o culoare deosebită de albastru, verzui, fiind o caracteristică specifică a acestori păsări pentru a le permite păsărilor să-și mascheze viitoarea descendență în iarbă.

Vânzarea acestor ouă nu este singura afacere profitabilă, astfel că, un pui din această specie poate fi cumpărat cu aproximativ 125 de euro, ceea ce înseamnă o creștere considerabilă a câștigurilor.

Unde sunt distribuite ouăle de emu

Studentul a povestit că aceste ouă de emu nu se opresc doar pe piața din Arad, solicitările vin, de asemenea, din ţări precum Cuba, Pakistan sau Algeria. Pe lângă strușii emu, Denis mai crește la ferma sa papagali, prepeliţe, raţe şi turturele, dar și unele dintre cele mai rare specii de păuni.

„Un păun poate să pornească de la 100 de euro şi poate să ajungă chiar şi al 600, 700, 1000 de euro în funcţie de culoare. Depinde foarte mult de cum sunt crescute, dacă sunt crescute lângă om automat că vor fi mult mai blânde”, a declarat Denis Caba, potrivit observatornews.ro.

Planurile de afacere ale lui Denis nu se opresc aici, astfel că el dorește să ajungă la 1.000 de specii de păsări, care să nu exclude măcăr o pereche de lebede.