Un străin mutat în România spulberă visul american al multor români. De ce nu mai vrea să audă de SUA, avantajele pe care le are în țara noastră

de: Violeta Badea
29 08. 2024

Un american stabilit în România a devenit viral pe rețelele sociale, unde a povestit despre diferențele notabile dintre viața din București și cea din orașe mari din Statele Unite. Într-un videoclip postat pe YouTube, acesta a evidențiat avantajele pe care le-a găsit în țara noastră și motivele pentru care nu mai dorește să se întoarcă în SUA.

Costurile vieții în România vs. SUA, o diferență uriașă

În videoclipul său, americanul a subliniat cât de accesibilă este viața în România comparativ cu orașe precum Atlanta, Georgia sau Los Angeles.

El menționează că, în București, chiriile sunt la un sfert din prețul celor din Statele Unite. De exemplu, un apartament mobilat complet, situat într-o zonă luxoasă din Capitală, costă doar 500 de dolari pe lună.

În schimb, în SUA, chiria medie a ajuns la 2.000 de dolari pe lună, ceea ce face imposibilă viața pentru mulți americani care trăiesc din salarii modeste.

”Problema principală este că pur și simplu nu ne putem permite să trăim acolo, în America, din salariile actuale,” a declarat el, explicând că traiul în România îi oferă o libertate financiară pe care nu o mai putea găsi în SUA.

România, un loc unde se poate trăi cu adevărat

Pe lângă costurile reduse ale chiriei, americanul a lăudat și alte aspecte ale vieții în România. Printre acestea, a menționat cât de accesibilă este mâncarea, care îl costă doar 500 de dolari pe lună, și transportul public, care este nu doar eficient, ci și foarte ieftin.

”Transportul public e bun, costă doar un dolar sau doi să-l folosești. Dacă folosești taxiurile private, acestea costă doar câțiva dolari, nu 20 de dolari ca în America,” a explicat el.

Aceste economii îi permit să se bucure de un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală, un aspect pe care îl consideră un lux în SUA, unde mulți sunt nevoiți să muncească ore îndelungate doar pentru a supraviețui.

”Faptul că nu trebuie să muncești ca un câine pentru a ajunge la sfârșitul lunii îți permite să ai mai mult control asupra vieții tale,” a adăugat americanul.

Citește și Ce au mâncat doi turiști americani veniți în România. Preparatele care i-au fascinat: ‘10 din 10’!

Videoclipul americanului a devenit viral

Videoclipul americanului a atras o atenție considerabilă, adunând aproape 50.000 de vizualizări în doar două săptămâni. Aproape 3.500 de oameni și-au exprimat aprecierea, iar aproape 1.000 de comentarii au fost lăsate de utilizatori curioși sau impresionați de perspectiva oferită.

Mulți români, dar și străini, au fost surprinși de modul în care acest american a ales să spulbere mitul ”visului american” și să îmbrățișeze viața simplă și accesibilă din România.

Pentru el, țara noastră a devenit nu doar o alternativă la SUA, ci o adevărată casă, un loc unde se poate trăi cu adevărat, fără povara constantă a datoriilor și fără teama de a nu putea face față cheltuielilor lunare.

Citește și Locul spectaculos din România de care puțini au auzit. Te vei îndrăgosti pe loc!