Un șofer român cu Lamborghini a fost prins de radar cu 200 de km/h. Cum a scăpat de amendă și de suspendarea permisului
Un șofer român, care conducea un Lamborghini, a fost prins de radar cu 200 km/h. Bărbatul a încălcat cu mult limita admisă, dar a scăpat și de amendă, și de suspendarea permisului. Cum a reușit să se înțeleagă cu poliția și ce decizie au luat oamenii legii.
A condus cu 200 km/h, dar nu a rămas fără permis
Depășirea limitei de viteză este o problemă destul de mare în România, motiv pentru care au loc o mulțime de accidente. Mulți nu conștientizează acest pericol și continuă să șofeze în astfel de condiții, dar răspund pentru faptele lor conform legii.
Un interlop a fost surprins de aparatul radar în timp ce conducea cu peste 200 km/h. Mai exact, a fost prins conducând cu 203 km/oră, pe Autostrada A1, în județul Alba, dar a scăpat de sancțiuni și acum șofează liniștit.
Totul a început atunci când acest individ a fost înregistrat de un radar pe Autostrada A1, între Deva și Sebeș, circulând cu o viteză de 203 kilometri pe oră, depășind astfel limita legală de 130 de kilometri pe oră.
Mai apoi, a fost oprit de un ofițer de poliție care a constatat că nu avea asupra sa permisul de conducere. Ca urmare, a fost sancționat cu o amendă de 1.305 lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 120 de zile.
Ce greșeală a făcut polițistul
Deși pe procesul verbal au fost trecute aceste detalii, interlopul a observat un detaliu important, care l-a salvat. Atenția l-a ajutat enorm și a profitat de greșeală polițistului, așa că a mers direct la judecătorie să își facă dreptate.
Bărbatul a profitat de documentele create de un polițist și a depus o cerere în instanță, în urma căreia a obținut un verdict favorabil. Astfel, neatenția polițistului l-a ajutat pe interlop.
Procesul a ajuns la o concluzie la data de 18 septembrie, iar hotărârea instanței este una definitivă. Aceasta favorizează interlopul, care a reușit să anuleze procesul-verbal de sancționare, deoarece agentul a omis să-și menționeze numele pe documente.
Polițiștii nu acceptă greșeala colegului
Deși judecătorii au luat o decizie clară, polițiștii de la Biroul Autostrăzi au solicitat respingerea plângerii. Aceștia au încercat să explice că astfel de șoferi sunt un pericol pentru ceilalți și nu ar trebui trecute cu vederea faptele lor, pentru niciun motiv.
„Fapta săvârşită de petent prezintă un grad sporit de pericol social, întrucât ignorarea dispoziţiilor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice reprezintă unele dintre cauzele principale de comitere a accidentelor soldate cu pierderi de vieţi omeneşti ori cu accidentarea gravă a participanţilor la traficul rutier.
Mai mult decât atât, agentul constatator a dat dovadă de clemenţă, stabilind pentru abaterea privind nerespectarea regimului legal de viteză, sancţiunea amenzii la cuantumul minim prevăzut de legiuitor, iar pentru abaterea privind nerespectarea obligaţiei de a avea asupra sa documentele prevăzute de lege, sancţiunea avertismentului, având în vedere că faptele săvârşite prezintă un grad ridicat de pericol social, din cauza urmărilor care s-ar fi putut produce, lipsa unor urmări concrete a faptelor nefiind un argument pentru reindividualizarea sancţiunilor”, au precizat cei de la Brigada de Autostrăzi și Misiuni Speciale.
Cu toate astea, magistratul de la Judecătoria Alba Iulia, care a fost responsabil de caz și a analizat îndeaproape orice detaliu, a anulat sancțiunea. Acesta a explicat în document că „în actul de constatare şi sancționare nu a fost menţionată identitatea agentului constatator, aşa încât instanţa apreciază că procesul-verbal a fost întocmit fără respectarea exigenţelor impuse de art. 17 din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor sub sancţiunea nulităţii absolute”.
Astfel, interlopul conduce acum liniștit și nu trebuie să mai dea explicații pentru faptul că gonea cu peste 200 km/h pe un drum cu limită de 130.