Un român confirmat cu variola maimuței în Grecia. Cu ce simptome se confruntă

Un român confirmat cu variola maimuței în Grecia. Cu ce simptome se confruntă
Primul român confirmat cu variola maimuței

În cursul zilei de astăzi, autoritățile sanitare din Grecia au confirmat un prim caz de variola maimuței. Infectat cu noul virus este un român, care trăiește în Marea Britanie și venise în vacanță în Kefalonia.

UPDATE: Românul suspectat de variola maimuței are varicelă, anunță autoritățile din Grecia

Primul român confirmat cu variola maimuței

Bărbatul a fost internat în spital pentru mai multe investigații. De asemenea, și prietena lui este internată, fără simptome, însă există suspiciunea că ar fi infectată și ea.

Românul infectat cu noul virus a prezentat febră mare acum câteva zile și o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Autoritățile sanitare din Kefalonia au suspectat imediat ca este vorba despre variola maimuței și au intrat în alertă.

„Nu avem alte cazuri, dar din păcate, vă anunț în exclusivitate, avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis, duminică seara, la Digi24.

Mai mult de atât, Atena a anunțat, tot în cursul zilei de astăzi, duminică, că a fost identificat și un caz de lepră. Informațiile au fost oferite de către Nikos Koudounis, medic din Atena, în direct la Digi24.

Primul român confirmat cu variola maimuței

Cât de gravă este variola maimuței?

Variola maimuței este noul virus care începe să creeze din ce în ce mai multă panică la nivelul Europei. Din acest motiv, Ministerul Sănătății a publicat un ghid în care preia recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Ghidul oferă informații despre boală și conține răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre noul virus. De asemenea, de la începutul lunii mai, mai multe țări din UE au raportat cazuri de variola maimuței.

„Acesta nu este un eveniment obișnuit. În afară de unul, toate celelalte cazuri raportate recent nu au călătorit într-o zonă endemică”, arată OMS în informarea preluată de Ministerul Sănătății.

Câteva din țările din Uniunea Europeană care au confirmat cazuri de variola maimuței sunt: Italia, Spania, Suedia, Portugalia dar și SUA, Canada și Marea Britanie.

Din fericire, în România nu a fost înregistrat niciun caz de variolă a maimuței sau suspiciune de îmbolnăvire, potrivit Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că vor fi cumpărate câteva doze de vaccin anti-variolă.

Citește și: Previziunile lui Bill Gates despre variola maimuței. Ce spunea miliardarul încă de acum 6 luni: “Joaca de-a germenii”