Un român a plecat la muncă în Olanda, dar și-a luat „țeapă”. A stat două zile în frig și s-a întors acasă

de: Sabina Anastasia
26 10. 2023

Un român care a plecat la muncă în Olanda, după ce i s-ar fi promis un job într-o companie mare, s-a întors dezamăgit în România după doar două zile. Conaționalul a acuzat localnicii că sunt oameni foarte răi. A dormit în frig, pe o bancă, două zile.

I s-a promis un loc de muncă în Olanda

Un bărbat din România care a decis să plece la muncă în străinătate a relatat experiența sa pe platforma socială TikTok. Conaționalul s-a întors acasă total dezamăgit de cele petrecute în Olanda, fiindcă aici i s-ar fi promis un loc de muncă, la o companie poloneză, extinsă și în țara cu pricina, anume Otto.

Românul a susținut într-un mesaj publicat pe TikTok că și-a luat țeapă după ce a ajuns în gara din Olanda. Bărbatul a așteptat timp de o zi să fie preluat de către reprezentanții companiei Otto de la destinație, însă nu a mai venit nimeni. A fost dat afară din gară și a dormit pe o bancă, în frig.

S-a întors acasă după 2 zile de așteptare

Nu și-a pierdut speranța și a mai așteptat o zi. Pentru a nu pierde timpul, românul a început să se plimbe printr-un parc de distracții. A cheltuit, pe drum și alte servicii, circa 450 de euro. O sumă cu care nu prea ai ce face în teritoriu, fiindcă prețurile sunt mari, potrivit românului.

Fiindcă nimeni nu i-a mai dat niciun semn, bărbatul a decis să se întoarcă în țară. Pe TikTok, românul a lansat un avertisment, îndemnând utilizatorii online să nu aibă încredere în oricine.

„Nu plecați în Olanda cu firma asta”

„Salutare, prieteni! Acum mă întorc acasă din Olanda. Mi-am luat țeapă cu firma de acolo. Olandezii sunt oameni foarte răi. M-au scos afară din gară paznicii, am dormit afară, în frig, pe o bancă. M-am plimbat prin parcul de distracții ca să treacă timpul.

Plus de asta, nu ai ce face cu 450 de euro în Olanda. Sunt toate scumpe. Nu mai plec niciodată din țară. Mi-am luat țeapă cu firma din Olanda, m-au lăsat în gară două zile, am dormit în frig două zile.

Nu plecați în Olanda cu firma asta (Otto – n.r.). Aveți grijă, prieteni! Nu aveți încredere în oricine!”, este mesajul transmis de un român pe platforma socială TikTok.

Cum au reacționat utilizatorii online

Textul publicat de utilizator pe TikTok a stârnit reacții diverse în mediul online. Pe de-o parte, mulți și-au exprimat părerea de rău cu privire la situația cu care s-a confruntat românul, explicând că nu este singura persoană care s-a plâns de comportamentul și atitudinea reprezentanților firmei Otto.

Otto este o mare firmă poloneză, cu foarte multe locuri de muncă în Olanda. Cei care ajung să lucreze aici spun că se bucură de venituri financiare și facilități atractive. Cu toate acestea, mulți internauți au acuzat dezorganizarea companiei, susținând că angajații stau prost și la capitolul comunicare.

Citește și: Câți români sunt plecați temporar în străinătate. Țara pe care au ales-o cei mai mulți dintre ei

Pe de altă parte, alții au spus că au lucrat în repetate rânduri pentru compania poloneză Otto și au fost foarte mulțumiți. Atât timp cât știi limba engleză, nu există motive de provocare de neplăceri, au spus ei.