Un român a obținut 50.000 de lei de la Dedeman. Ce a pățit fix când se plimba prin magazin

Dedeman Baneasa

Un bărbat a obținut daune de 50.000 de lei de la Dedeman după ce i-au căzut în cap două țevi în magazinul din Băneasa. De asemenea, la Iași, rețeaua de magazine a fost obligată să plătească 6.000 de euro unui client care a fost acccidentat de alt client.

Un român căruia i-au căzut în cap două țevi întru-n magazin Dedeman, despăgubit cu o sumă mare de bani. Cum s-a întâmplat totul

Dedeman trebuie să achite daune către doi clienți care s-au accidentat în magazinele societății. O sentință este definitivă, iar cealaltă a fost atacată în apel.

Cel mai recent caz a ajuns pe rolul Curții de Apel București. Atât reclamantul Alexandru Cristian Viciu, cât și Dedeman contestă o decizie a Tribunalului prin care firma cu sediul central în Bacău trebuie să-i achite primului daune morale de 50.000 de lei. Reclamantul a cerut un milion de lei, 600.000 lei daune materiale și 400.000 lei daune morale.

Interior magazin Dedeman
Interior magazin Dedeman

Cum s-a întâmplat incidentul nefericit

În acțiunea judecătorească, Alexandru Cristian Viciu a relatat că, la data de 29 septembrie 2018, se afla în magazinul Dedeman Băneasa din București pentru a cumpăra materiale de construcție. În acel moment, ”la raionul cu țevi metalice, după ce a luat din raft ce avea nevoie, fără a acționa în vreun fel asupra celorlalte produse ramase la raft, i-au căzut în cap, în zona frontală și cea parietală, două țevi metalice cu dimensiune 60x40x2, lungi de 2 metri (rectangular), acestea fiind așezate la o înălțime considerabilă

Bărbatul a fost transportat la spital și a susținut în fața judecătorilor că ”primele trei săptămâni de la producerea accidentului au fost dificile în sensul în care nici nu s-a putut deplasa singur, având fotofobie și dureri severe de cap, acesta fiind și motivul pentru care a revenit la Camera de Gardă a Spitalului Elias.

Bărbatul lovit de țevi ar fi suferit mult

În toată această perioadă a avut nevoie de însoțitor, neputând să conducă, îngreunându-i astfel și situația soției sale. Totodată, ca urmare a accidentului a rămas și cu cicatrici în locurile în care s-au produs loviturile, însă cea din zona frontală este cea vizibilă”.

În plus, el a susținut că și-a pierdut și locul de muncă de la o firmă de asigurări, iar trauma suferită l-a obligat să meargă la psiholog pentru a se trata de sindrom de stres posttraumatic. Bărbatul a depus și plângere penală împotriva Dedeman.

Dedeman nu vrea să plătească cât a cerut clientul lovit de țevi

Dedeman cere respingerea acțiunii și adaugă că, în cazul în care se va admite cererea de chemare în judecată, să fie diminuate daunele materiale doar la cheltuielile medicale, iar cele morale să fie de maximum 1.000-1.500 euro.

Incidentul a avut loc într-o zonă în care nu era perfect vizibilă camerelor de supraveghere video, astfel încât nu cunoștea exact ce și cum s-a întâmplat în realitate. Din succesiunea imaginilor se poate observa că reclamantul se deplasează spre locul de expunere a țevilor, se observă că ia un produs și apoi desprinderea a două bare.

Incidentul nu a fost filmat

După care, reclamantul apare în raza camerelor de supraveghere video ținând mâna la frunte iar partea dreapta îndreptându-se grăbit către ieșire. Până la ieșirea din unitate, se poate observa că acesta se deplasează pe propriile forțe, discută cu angajații Dedeman, discută la telefon, urcă singur scările la etaj, iar sângerarea s-a oprit relativ repede.

Reclamantul invocă nenumărate probleme medicale fără însă a dovedi că acestea ar fi urmarea vătămării”, informează Dedeman.

Dedeman suține că rănile clientului au fost minore

Firma a susținut că ”a avut loc doar un traumatism craniu – cerebral minor. (…) starea de sănătate a reclamantului nu a necesitat internare. Acesta fiind consultat și tratat de la început și până în prezent în ambulatoriu, adică fără a necesita spitalizare.

De asemenea, reclamantul afirmă că este nevoit să efectueze o terapie câte 2 ore zilnic, precum și consiliere psihologică pentru șoc posttraumatic. Nici aceste afirmații nu sunt dovedite de reclamant întrucât acesta nu a depus documente care să ateste situația medicală și nici legătură de cauzalitate dintre potențialele urmări și evenimentul care le-ar fi cauza”. Judecătorii au ajuns la concluzia că bărbatul aciidentat merită 50000 de lei, fără alte daune morale. Ambele părți au depus apel, primul termen nefiind încă stabilit.

Dedeman a mai plătit 6000 de euro unui client

De asemenea, printr-o sentință definitivă, din noiembrie 2018, firma patronată de frații Pavăl, Dedeman, a fost obligată la plata a 6.000 de euro daune morale către un bărbat din Iași.

Adrian Alexie s-a plâns în fața judecătorilor că, în data de 16 iulie 2013, în timp ce se afla în magazinul acestei firme din Valea Lupului-Iași, fiind la casierie, o coală de tablă aflată în căruciorul unui alt client a căzut şi l-a tăiat la un picior.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI