Un psiholog l-a vizitat pe Liviu Dragnea în închisoare. De ce stă singur în celulă

de: Claudiu Surmei
29 05. 2019

Liviu Dragnea se află deja de 2 zile în închisoare. Deși trebuia să fie plasat în celulă cu încă un deținut, pentru a preveni gândurile negre, fostul lider al PSD stă singur în celulă și are condiții VIP. În prima zi de detenție a fost vizitat de avocata lui, dar și de un psiholog.

Liviu Dragnea, evaluat de un psiholog în închisoare

Specialiștii spun că cei care ajung în închisoare trebuie să fie însoțiți în celulă de alți deținuți, pentru a putea comunica și a nu se gândi la suicid. Cu toate acestea, Liviu Dragnea stă singur într-o celulă care a fost proaspăt zugrăvită. În primele ore de la sosirea în Penitenciarul Rahova, el a fost percheziționat, fotografiat și amprentat, a primit matricola penală și a fost introdus în baza de date.

După ce i s-au făcut analizele, fostul lider al PSD a fost consultat de un psiholog. Este vorba despre procedura standard în cazul tuturor noilor deținuți, pentru a li se putea evalua starea psihică. După ce a stat de vorbă cu psihologul, Liviu Dragnea a fost vizitat de avocata sa, care a vorbit cu el timp de 2 ore.

La ieșirea din penitenciar, aceasta a delcarat că „este un bărbat minunat, dar starea de spirit este ca a oricărui om care este într-o situaţie de genul acesta.” Avocata Flavia Teodosiu a mai spus că Dragnea nu se aștepta să fie condamnat și se consideră un om nevinovat.

Fostul președinte al Camerei Deputaților a primit și un pachet de acasă în spatele gratiilor. Legea prevede că orice deținut are dreptul să primească în fiecare lună un pachet cu alimente de 10 kilograme și 6 kilograme de fructe. Liviu Dragnea poate să dea zilnic 10 telefoane și poate primi 5 vizite lunare. De asemenea, dacă nu va fi sancționat disciplinar timp de 6 luni, va putea beneficia de o vizită intimă de 2 ore, o dată la 3 luni.