Un preparat tradițional românesc, disponibil la bordul avioanelor Wizz Air

de: Andrei Simion
22 10. 2024

Compania aeriană Wizz Air introduce în meniul său de la bord un produs inedit și familiar pentru români: „mămăliga” instant la plic, care va putea fi achiziționată de pasageri pentru doar 2,5 euro, conform G4Food. Această decizie face parte din strategia companiei de a diversifica opțiunile de catering oferite în timpul zborurilor, adaptându-se la preferințele locale ale călătorilor.

Wizz Air, cunoscută pentru prețurile accesibile care o fac una dintre cele mai utilizate linii aeriene de către români, aduce astfel o variantă rapidă și simplificată a preparatului tradițional românesc. În meniul de la bord, acest preparat apare sub denumirea de „cheese polenta,” fiind destinat nu doar românilor, ci și pasagerilor din alte regiuni în care mămăliga este apreciată.

Pe lângă această nouă ofertă, pasagerii vor continua să aibă la dispoziție și alte opțiuni culinare, cum ar fi sandvișurile, pastele carbonara și supele de noodle.

Această inițiativă reprezintă o oportunitate de a aduce gusturile tradiționale mai aproape de cei care călătoresc frecvent, consolidând totodată legătura dintre companie și clienții săi din România și alte țări din Europa de Est.

Wizz Air redeschide baza din Chișinău și lansează opt noi rute în Europa

Compania aeriană Wizz Air a anunțat recent că își va relua activitatea la baza din Aeroportul Internațional Chișinău, începând cu luna decembrie 2024, după ce aceasta fusese închisă în urmă cu un an din cauza riscurilor asociate spațiului aerian moldovenesc. În plus, pasagerii vor avea acces la opt noi destinații internaționale, printre care Berlin, Bologna, Bruxelles, Dortmund, Memmingen, Paris, Verona și Nuremberg.

Noile curse vor deveni operaționale din 16 decembrie, iar zborurile către anumite destinații vor fi programate de câteva ori pe săptămână. De exemplu, cursele către Dortmund și Memmingen vor avea loc lunea, miercurea și vinerea, în timp ce Berlin și Paris vor fi disponibile marțea și sâmbăta.

Wizz Air își propune să ofere pasagerilor mai multe opțiuni de călătorie accesibile, consolidându-și prezența pe piața din Republica Moldova. Odată cu reluarea activității la Chișinău, compania va opera în total 16 rute către nouă țări, inclusiv Abu Dhabi, Londra, Viena, Roma și Milano. În plus, compania va adăuga un nou avion Airbus A320 flotei de la Chișinău.

Îmbunătățirea conectivității Moldovei cu Europa

Cu un plan clar de a acoperi 27% din piața locală, Wizz Air va redeveni cel mai important operator aerian din Moldova. Biletele pentru noile zboruri sunt deja disponibile, iar prețurile încep de la aproximativ 25 de euro. Redeschiderea bazei și introducerea noilor rute vin ca parte a unei strategii de îmbunătățire a conectivității internaționale a Moldovei și de susținere a economiei locale.

Această veste a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat oficiali de rang înalt, inclusiv Mircea Păscăluță, secretar de stat, și Andras Rado, șef de Comunicare și Afaceri Guvernamentale la Wizz Air.