Un om a murit la Eurovision, în Tel Aviv! Bărbatul descărca un echipament pentru iluminat

Autor: Claudiu Surmei - 15:29, 15 mai 2019
Un bărbat a murit la Eurovision

Un bărbat și-a pierdut viața la Eurovision, în Tel Aviv, în timp ce descărca un echipament pentru iluminat. Muncitorul în vârstă de 66 de ani a fost tratat la fața locului după ce echipamentul a căzut peste el, iar ulterior a fost transportat la spital. Medicii nu au putut face nimic pentru a-i salva viața.

Prima semifinală Eurovision 2019 a avut loc, marți seară, la Tel Aviv. 10 țări au obținut deja calificarea în finală: Cehia, Grecia, Belarus, Serbia, Cipru, Estonia, Australia, Islanda, San Marino şi Slovenia. Din păcate, evenimentul a fost marcat de o tragedie.

Echipamentul de iluminat a căzut peste un șofer de 66 de ani. Acesta a primit primele îngrijiri la fața locului și a fost apoi transportat în stare gravă la Ichilov Hospital din Tel Aviv. A fost dus la terapie intensivă, dar medicii nu au putut face altceva decât să constate decesul.

Anunțul televiziunii din Israel, după ce un bărbat a murit la Eurovision

„Suntem foarte întristaţi de moartea şoferului care a fost rănit săptămâna aceasta în timp ce descărca un camion cu echipament tehnic. Gândurile şi condoleanţele noastre se îndreaptă către familia sa. Prioritatea noastră este întotdeauna siguranţa şi securitatea tuturor celor implicaţi în organizarea concursului Eurovision şi, conform protocolului, colaborăm cu autorităţile”, a transmis televiziunea Kan prin intermediul unui comunicat.

Cea de-a doua semifinală Eurovision va avea loc joi seara, când va urca pe scenă și reprezentanta Românei, Ester Peony. Aceasta nu este deloc în topul preferințelor publicului, dacă ar fi să ne luăm după cotele oferite la casele de pariuri.

În mai multe țări din lume au fost transmise mesaje prin care se îndeamnă la boicotarea ediției Eurovision din Israel. Inclusiv în România au apărut afișe care îndeamnă la boicot. Motivul invocat de autorii afișelor lipite pe mai multe panouri din Cluj-Napoca este că România ar trebui să fie solidară cu Palestina, care este „pământ ocupat.” Comunitatea evreilor a sesizat deja SRI și Primăria din Cluj-Napoca.