Un nou produs a fost retras de urgență din magazinele Lidl România. Clienții cumpărau des

Un nou produs a fost retras de urgență din magazinele Lidl România. Clienții cumpărau des
Lidl România a scos produsul de la vânzare

Un nou produs a fost retras de urgență din magazinele Lidl România! Clienții Lidl vor fi dezamăgiți să afle că un nou produs a fost retras de urgență din magazinele Lidl România. Este vorba de o gamă de produse extrem de bine vândute. În ultima perioadă au mai fost retrase și alte produse, tot în urma unor controale ale inspectorilor ANSVSA.

ANSVSA anunță un nou produs a fost retras de urgență din magazinele Lidl România

În gama de produse de pe rafturile Lidl România, până ieri, clienții puteau găsi celebrele napolitane. Fie cu ciocoloată, fie cu cremă de vanilie, cremă de lămâie, etc, acestea erau extrem de bine vândute.

Din păcate, începând de ieri, 5 octombrie, produsele napolitane „Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g”, nu se mai regăsesc în rafturile Lidl România.

Motivul, conform comunicatului emis de ANSVSA, este că aceste produse au fost depistate ca fiind infectate cu bacteria Salmonella:

„București, România, 05.10.2022 Producătorul Pak Rampart d.o.o. recheamă preventiv produsul Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g, toate termenele de valabilitate și toate loturile.

În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza).

Clienții care au cumpărat acest produs, indiferent de termenul de valabilitate, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.”, se arată în comunicatul publicat de ANSVSA.

Vezi și: Cum să speli carnea de pui pentru a evita salmonella. Trucul care te scapă de probleme

Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare

Ca urmare a acestei situații, retailerul a luat decizia de a scoate de la vânzare toate loturile acestor produse, începând din data de 5 octombrie a.c.

În comunicat se specifică această decizie, iar clienții sunt sfătuiți, în cazul în care au achiziționat produsul, să-l returneze. Lidl România va returna contravaloarea acestuia, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

„Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Tastino, nu sunt afectate de această rechemare.

Lidl România și producătorul Pak Rampart d.o.o. îşi cer scuze pentru neplăceri. Produsul Tastino Napolitane cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure, 800g a fost distribuit în toata rețeaua de magazine Lidl.”, se mai arată în atenționarea emisă de ANSVSA.

Așadar, dacă ați achiziționat aceste produse, ar fi cazul să le returnați în magazinele Lidl România, și veți primi contravalaorea acestora. Riscul de îmbolnăvire, ca urmare a infectării acestor produse cu Salmonella, este unul mare. Așa că, recomandarea este să nu riscați.