Un nou gigant vine în România. Se fac investiţii de sute de milioane de euro, angajările vor curge pe bandă rulantă

Un nou gigant vine în România. Se fac investiţii de sute de milioane de euro, angajările vor curge pe bandă rulantă
Americanii fac angajari in Romania

Un nou gigant vine în România, astfel că se fac investiţii de sute de milioane de euro, iar angajările vor curge pe bandă rulantă. Așadar, unde trebuie să se adreseze românii pentru un loc de muncă și ce locuri de muncă sunt disponibile, vedeți în rândurile de mai jos.

Un gigant american vine în România. Se fac sute de angajări

Un nou gigant vine în România. Cel mai mare furnizor global de servicii turistice online investește 100 de milioane de euro și creează astfel sute de locuri de muncă în Capitală. De asemenea, compania americană vrea ca în următorii ani să ajungă să aibă în țara noastră 500 de salariați. Așadar, ce trebuie să știi să faci pentru a fi acceptat în compania americană.

Este vorba despre compania Booking Holdings Inc., o firmă americană de tehnologie de călătorie încorporată în temeiul legii Delaware General Corporation și care are sediul în Norwalk, Connecticut. Aceasta deține și operează mai multe site-uri destinate căutării unui loc de cazare, oriunde pe mapamond.

Ce firme mai deține grupul american

Grupul american deține Booking.com, Priceline.com, Agoda.com, Kayak.com, Cheapflights, Rentalcars.com, Momondo și OpenTable. Americanii operează site-uri web în circa 40 de limbi și în 200 de țări.

De asemenea, gigantul american își dorea de mai multă vreme să își deschidă primul centru de excelenţă în care să se pregătească şi să lucreze cu sute de salariați, specializaţi în domeniul IT, iar țara noastră a fost prima variantă de pe listă, atunci când gigantul s-a gândit la ce loc să aleagă pentru a-și construi un sediu.

Americanii vor forță de muncă calificată

„În primul rând, datorită calităţii umane pe care o găsim aici. Mă refer la forţa de muncă înalt calificată, la diversitatea forţei de muncă pe care o găsim aici şi la o experiză în domeniile noastre de interes: IT, tehnologie, dar nu numai. Şi, evident, datorită competenţelor deosebite pe care la avem în România la capitolul limbi străine”, Anca Fotache, Directorul General al Centrului de Excelență.

Investiţia americană totală făcută de americani în ţara noastră se va ridica până în 2027 la suma de 100 de milioane de euro. Sediul companiei este situat în centrul oraşului și dispune de peste 4000 de mp, în care se găsesc 24 de săli de şedinţă, cu diferite dimensiuni, însă şi foarte multe zone comune de relaxare.

Câți oameni au angajat americanii

Booking Holdings a reuşit în scurt timp să atragă peste 150 de oameni, iar compania vrea ca în următorii 5 ani să aibă în jur de 500 de salariaţi în România. Salariații vor trebui să susțină operațiunile de securitate cibernetică și monitorizare a fraudelor, infrastructura IT, precum şi analiza achizițiilor.

În plus, gigantul american are nevoie și de specialişti în domenii precum Data Governance, FinTech și marketing. Angajații vor lucra pentru a se asigura de buna funcţionare a celor 13 branduri ale companiei.

Angajații pot avansa

„Sunt foarte multe oportunităţi de creştere şi dezboltare în Bucureşti, în România. Sunt mândră de faptul că feedback-ul pe care l-am primit până acum de la clienţii interni se referă nu doar la competenţele tehnice. Ci la ceea ce ei numesc etica muncii: proactivitate, orientarea către soluţii”, a mai declarat Anca Fotache, Directorul General al Centrului de Excelență.