Un nou cutremur în România miercuri după-amiază. Seismul s-a produs într-o zonă neobișnuită

de: Daoud Andra
18 09. 2024

La două zile de la cutremurul de 5.4 grade care a avut loc în Vrancea, un alt seism s-a produs în România, de data aceasta într-o zonă neobișnuită. Cutremurul a avut o intensitate mai mică decât cel de luni și s-a produs la o adâncime de 10 km.

Cutremur în România, miercuri după-amiaza

Seismul care s-a produs miercuri a avut o intensitate de 2.0 grade pe scara Richter și a fost înregistrat într-o zonă atipică, respectiv în orașul  Brașov. Cutremurul a fost înregistrat puțin după ora prânzului, respectiv la ora 12:11:51 și s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 44km V de Sfântu-Gheorghe, 47km NV de Brașov, 71km E de Mediaș, 80km SE de Târgu-Mureș, 86km E de Sibiu.

În România, în zona seismică Vrancea au loc cutremure de intensitate medie, de peste 5 grade, din doi în doi ani, potrivit statisticilor. În 2020 s-a produs un seism de 5,2 grade, în 2022 a avut loc un cutremur de 5,4 grade, iar cel înregistrat luni, 16 septembrie, a avut tot 5,4 grade.

În fiecare zi au loc sute de cutremure, însă majoritatea lor nu sunt resimtite. Acestea nu pot fi anticipate decât cu foarte puțin timp înainte de a se produce. Fiecare cutremur are, în generale, câteva replici, de intensitate mai slabă decât cutremurul în sine.